*Χριστέ, το φως το αληθινόν*διδάσκοντες αὐτοὺς τηρεῖν πάντα ὅσα ἐνετειλάμην ὑμῖν· καὶ ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. Ἀμήν.*...

Translate

Συνολικές προβολές

Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι

Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι
Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι ονομάζεται ένα σχοινί από, συνήθως, μαύρο μάλλινο ή μεταξένιο νήμα πλεγμένο σε κόμπους. Πρόκειται για ένα βοήθημα προσευχής για μοναχούς, κληρικούς αλλά και λαϊκούς της Ορθόδοξης Χριστιανικής θρησκείας.

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Τριώδιο

Μητροπολίτης Ἀττικῆς καὶ Βοιωτίας
 κ.Χρυσόστομος
με το παλαιο ημερολογιο ΓΟΧ
Το Τριώδιο άνοιξε, και πολλοί βάζουν τις μάσκες για να προσποιηθούν κάτι άλλο από αυτό που είναι. Αντίθετα, η Εκκλησία μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μας προετοιμάζει και μας βοηθά στο να πέσουν οι μάσκες και να φύγουν τα προσωπεία. Η Εκκλησία μας, μας στηρίζει στο να
αποκαλυφθεί το πραγματικό μας πρόσωπο, να φανερωθούν οι πληγές μας και τα πάθη μας, για να αναζητήσουμε τη θεραπεία. Ο Τελώνης προτίμησε να φανερώσει στο Θεό την τραυματισμένη από την αμαρτία ύπαρξή του, ενώ ο Φαρισαίος -για ακόμη μία φορά- θέλησε να φορέσει τη στολή της ευσεβοφάνειας, κι όλα του τα καλά έργα έπεσαν στο κενό"
Πηγη Μητρόπολη Αττικής και Βοιωτιας  με το πατριο ημερολογιο


fb google

Δημοφιλείς αναρτήσεις

“Μητροπόλεις”

“Μητροπόλεις”
Στην ενότητα “Μητροπόλεις” μπορείτε να ενημερωθείτε για την διοικητική δομή και την οργάνωση της εκκλησιαστικής ζωής, ανά Ιερά Μητρόπολη, για τα μοναστικά κέντρα, την τοπική αγιολογία και το κοινωνικό έργο. Για πρακτικούς λόγους έχουν συμπεριληφθεί εκτός των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι Μητροπόλεις της ημιαυτονόμου Εκκλησίας της Κρήτης, καθώς και οι υπαγόμενες απευθείας στη διοίκηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου. Για καθεμία από τις Μητροπόλεις δημοσιεύουμε τις διευθύνσεις επικοινωνίας, τα τηλέφωνα και τους διαδικτυακούς τόπους, όπου υπάρχουν. Σε πολλές από τις Μητροπόλεις, στο Αρχείο Ειδήσεων, μπορείτε, τέλος, να πληροφορηθείτε για σημαντικά δρώμενα και τη ζωή της τοπικής Εκκλησίας.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
CLIK ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ