*Χριστέ, το φως το αληθινόν*διδάσκοντες αὐτοὺς τηρεῖν πάντα ὅσα ἐνετειλάμην ὑμῖν· καὶ ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. Ἀμήν.*...

Translate

Συνολικές προβολές

Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι

Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι
Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι ονομάζεται ένα σχοινί από, συνήθως, μαύρο μάλλινο ή μεταξένιο νήμα πλεγμένο σε κόμπους. Πρόκειται για ένα βοήθημα προσευχής για μοναχούς, κληρικούς αλλά και λαϊκούς της Ορθόδοξης Χριστιανικής θρησκείας.

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Όταν η αγάπη μας είναι αληθινή

Όταν η αγάπη μας είναι αληθινή, ( διότι υπάρχουν και ψεύτικες αγάπες) όταν η αγάπη μας και η προσφορά μας δεν αποσκοπούν για να μας επαινέσουν οι άνθρωποι, απο κενοδοξία, ή απο συμφέρον ανταποδόσεως, τότε είναι βέβαιον πως σ' αυτούς τούς ανθρώπους δεν θα υπάρχει άγχος, αγωνία,αβεβαιότητα ή ψυχολογικά προβλήματα, εφόσον η αγάπη τους και η προσφορά τους,συνοδεύεται και με Μυστηριακή Ζωή. Δηλαδή, με προσευχή, μετάνοια εξομολόγηση, εκκλησιασμό, νηστεία και συχνή Θεία Κοινωνία. Μας λέει π Άγιος Παΐσιος : " Ο άνθρωπος που ζει Μυστηριακή και πνευματική ζωή και με πνευματικό οδηγο , δεν θα χρειάζεται τους ψυχολόγους ή ψυχιάτρους. ( Πηγή : ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ).

Εστάλει απο Μαίρη Βογιατζή

fb google

Δημοφιλείς αναρτήσεις

“Μητροπόλεις”

“Μητροπόλεις”
Στην ενότητα “Μητροπόλεις” μπορείτε να ενημερωθείτε για την διοικητική δομή και την οργάνωση της εκκλησιαστικής ζωής, ανά Ιερά Μητρόπολη, για τα μοναστικά κέντρα, την τοπική αγιολογία και το κοινωνικό έργο. Για πρακτικούς λόγους έχουν συμπεριληφθεί εκτός των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι Μητροπόλεις της ημιαυτονόμου Εκκλησίας της Κρήτης, καθώς και οι υπαγόμενες απευθείας στη διοίκηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου. Για καθεμία από τις Μητροπόλεις δημοσιεύουμε τις διευθύνσεις επικοινωνίας, τα τηλέφωνα και τους διαδικτυακούς τόπους, όπου υπάρχουν. Σε πολλές από τις Μητροπόλεις, στο Αρχείο Ειδήσεων, μπορείτε, τέλος, να πληροφορηθείτε για σημαντικά δρώμενα και τη ζωή της τοπικής Εκκλησίας.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
CLIK ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ