*Καλό Καλοκαίρι*...

Translate

Συνολικές προβολές

Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι

Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι
Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι ονομάζεται ένα σχοινί από, συνήθως, μαύρο μάλλινο ή μεταξένιο νήμα πλεγμένο σε κόμπους. Πρόκειται για ένα βοήθημα προσευχής για μοναχούς, κληρικούς αλλά και λαϊκούς της Ορθόδοξης Χριστιανικής θρησκείας.

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Θαύμα Παναγίας Πορταΐτισσας

Κατάγομαι από ένα νησί του βόρειο ανατολικού αιγαίου την Αγιοτόκο Χίο. Είχα μία πολύ εύκολη εγκυμοσύνη αλλά μία πολύ δύσκολη γέννα με πολύ αυξημένη πίεση κοντέυαμε να φύγουμε και εγώ και το μωρό Ευτυχώς γέννησα και όλα πήγαν καλά από θαύμα έλεγαν όλοι έγινε εγώ μπήκα στην μαφ και ο γιος μου στην θερμοκοιτίδα έπρεπε να μεταφερθεί ο γιος μου στο νοσοκομείο παίδων για να ρυθμιστή η σίτιση του το μωρό γεννήθηκε Μ. Πέμπτη 28 Απριλίου 2016 την Τρίτη του πάσχα που εορτάζετε η χάρη της πανάγιας βρέθηκε πτήση του εκαβ η οποία μετέφερε τον νεογέννητο στην αθήνα μετά από καιρό είδαμε ότι ήταν η χάρη της . Μια μέρα του καλοκαιριού οι γονείς μου ήταν στην θάλασσα και ξαφνικά είδαν έξω εξω να επιπλέει ένα μπουκάλι το έπιασαν το άνοιξαν είχε ένα (1) χαρτί από μία μητέρα που το παιδί της ήταν άρρωστο και ήθελε αυτό το γράμμα να πάει στην Παναγία την Πορταΐτισσα. Εμείς εδώ στην Χίο δεν ξέραμε ποια Παναγία είναι γιατί δεν υπάρχει καμία εκκλησία με αυτή τη χάρη του ονόματος της !Το μπουκάλι είχε κάτι τηλέφωνα μέσα τα περνάμε δεν απάντησαν ποτέ .Ρωτήσαμε έναν Ιερέα και μας είπε να το ξανά ρίξουμε στην θάλασσα να πάει στο προορισμό του το μπουκάλι ! Μετά από καιρό ήρθε στην πόρτα μου μία μελαχρινή γυναίκα με μαύρα ρούχα παραμονή που θα έκανε ο γιος μου υπέρηχο καρδιάς να δούμε ότι αν είναι όλα καλά και μου είπε ότι είναι άρρωστη με καρκίνο και ήθελε ότι μπορούσα να της δώσω της έδωσα ενα χρηματικό ποσό και με ευχαρίστησε και έφυγε ποτέ δεν την ξαναείδα ούτε την είχα ξαναδεί. Μέτα από καιρό λοιπόν ήμουνα στο σπίτι της μητέρας μου είχε μία εικόνα με μία Παναγία που την είχαμε δεκαπέντε (15) χρόνια και δεν ξέραμε ποια Παναγία ήταν μέχρι τότε!Την έπιασα και είδα ότι ήταν η Παναγία η Πορτα'ί'τισσα !!!Πάγωσαν όλοι από τότε της βάλαμε ένα λαμπάκι να ανάβει.Δεν ξέρω αν όλα αυτά είναι τυχαία πάντως σίγουρα κάποιο άλλος έβαλε το χέρι του και ζούμε εγώ και ο πρίγκηπας μου!!!
Σας ευχαριστώ που διαβάσατε το άρθρο μου και εύχομαι η χάρη της παναγιας να μας φυλάει όλους στους δύσκολους καιρούς που ζούμε
Γράφει η Ειρήνη. Μπ.

fb google

Δημοφιλείς αναρτήσεις

“Μητροπόλεις”

“Μητροπόλεις”
Στην ενότητα “Μητροπόλεις” μπορείτε να ενημερωθείτε για την διοικητική δομή και την οργάνωση της εκκλησιαστικής ζωής, ανά Ιερά Μητρόπολη, για τα μοναστικά κέντρα, την τοπική αγιολογία και το κοινωνικό έργο. Για πρακτικούς λόγους έχουν συμπεριληφθεί εκτός των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι Μητροπόλεις της ημιαυτονόμου Εκκλησίας της Κρήτης, καθώς και οι υπαγόμενες απευθείας στη διοίκηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου. Για καθεμία από τις Μητροπόλεις δημοσιεύουμε τις διευθύνσεις επικοινωνίας, τα τηλέφωνα και τους διαδικτυακούς τόπους, όπου υπάρχουν. Σε πολλές από τις Μητροπόλεις, στο Αρχείο Ειδήσεων, μπορείτε, τέλος, να πληροφορηθείτε για σημαντικά δρώμενα και τη ζωή της τοπικής Εκκλησίας.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
CLIK ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ