*Καλό Καλοκαίρι*...

Translate

Συνολικές προβολές

Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι

Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι
Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι ονομάζεται ένα σχοινί από, συνήθως, μαύρο μάλλινο ή μεταξένιο νήμα πλεγμένο σε κόμπους. Πρόκειται για ένα βοήθημα προσευχής για μοναχούς, κληρικούς αλλά και λαϊκούς της Ορθόδοξης Χριστιανικής θρησκείας.

Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

Άγιος Ιωάννης τής Κλίμακος την παρομοιάζει

Η κατάκριση ειναι βαρύ αμάρτημα, διότι καταργεί τη βασίλισσα των αρετών την αγάπη.Όσοι κατακρίνουν, δεν έχουν αληθινή αγάπη στην καρδιά τους. Η κατάκριση ειναι κατ'εξοχήν αφιλάδελφη ενέργεια. Δεν είναι χάδι που θωπεύει τούς αδελφούς, αλλά αγκάθι που τους πληγώνει. Ο Άγιος Ιωάννης τής Κλίμακος την παρομοιάζει με παχιά βδέλλα που ρουφάει το αίμα τής αγάπης. Όπως η βδέλλα κολλάει στη στοματική κοιλότητα του ζώου την ώρα που το ζώο πηγαίνει να πιεί νερό και κατόπιν ρουφάει το αίμα του, έτσι και η κατάκριση είναι παχιά βδέλλα, κρυμμένη και αφανής, που ρουφάει και εξαφανίζει το αίμα της αγάπης. Πηγή : Ο ευκολότερος δρόμος για τον Παράδεισο. Του Αβραάμ Κόκαλη

Εστάλει απο Μαίρη βογιατζή

fb google

Δημοφιλείς αναρτήσεις

“Μητροπόλεις”

“Μητροπόλεις”
Στην ενότητα “Μητροπόλεις” μπορείτε να ενημερωθείτε για την διοικητική δομή και την οργάνωση της εκκλησιαστικής ζωής, ανά Ιερά Μητρόπολη, για τα μοναστικά κέντρα, την τοπική αγιολογία και το κοινωνικό έργο. Για πρακτικούς λόγους έχουν συμπεριληφθεί εκτός των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι Μητροπόλεις της ημιαυτονόμου Εκκλησίας της Κρήτης, καθώς και οι υπαγόμενες απευθείας στη διοίκηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου. Για καθεμία από τις Μητροπόλεις δημοσιεύουμε τις διευθύνσεις επικοινωνίας, τα τηλέφωνα και τους διαδικτυακούς τόπους, όπου υπάρχουν. Σε πολλές από τις Μητροπόλεις, στο Αρχείο Ειδήσεων, μπορείτε, τέλος, να πληροφορηθείτε για σημαντικά δρώμενα και τη ζωή της τοπικής Εκκλησίας.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
CLIK ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ