*Καλό Καλοκαίρι*...

Translate

Συνολικές προβολές

Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι

Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι
Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι ονομάζεται ένα σχοινί από, συνήθως, μαύρο μάλλινο ή μεταξένιο νήμα πλεγμένο σε κόμπους. Πρόκειται για ένα βοήθημα προσευχής για μοναχούς, κληρικούς αλλά και λαϊκούς της Ορθόδοξης Χριστιανικής θρησκείας.

Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Σταυρός ο Φύλαξ πάσης της Οικουμένης

Η Εκκλησία μας κάθε χρόνο, την Γ ´ Κυριακή των Νηστειών, εορτάζει την ημέρα της Σταυροπροσκυνήσεως !

Μία ημέρα αφιερωμένη στο αιώνιο και ιερό σύμβολο των Χριστιανών, τον τίμιο Σταυρό!
Ο Σταυρός είναι στη ζωή μας όχι μόνον ως σύμβολο της Πίστεως ή ως σημείο προσευχής, αλλά είναι, κυρίως,ως στάση ζωής! Ο Σταυρός μαρτυρίου του Κυρίου μας είναι και για μας όλους εμάς, άλλοτε η γέφυρα που θα μας οδηγήσει στη σωτηρία μας και άλλοτε η ανάμνηση ενός φρικτού προσωπικού Γολγοθά, έτσι όπως τον βίωσε ο Χριστός μας!Όλα τα μεγάλα θαύματα που έζησε η Χριστιανοσύνη στηρίζονταν πάνω σε αυτό το ιερό σύμβολο!
Δεν χρειάζονται πολλά και μεγάλα λόγια, όταν προσεγγίζουμε το θείο! Δεν χρειάζονται μεγάλοι και προκλητικοί Σταυροί, όταν θέλουμε να αποδείξουμε την Πίστη μας στους άλλους! Αυτό που πρέπει είναι να είμαστε ταπεινοί άνθρωποι, με κατανόηση και αγάπη για κάθε συνάνθρωπο και πολύ περισσότερο για τον πλησίον!Και το σημαντικότερο, όπως ακριβώς το άκουσα κάποτε από τα χείλη ενός Αγίου Γέροντος και το επαναλαμβάνω κι εγώ συχνά,γιατί ακόμη και μέχρι σήμερα με αγγίζει ως άνθρωπο και με κάνει να σκέφτομαι σωστά: » Όταν κάνεις το σημείο του Σταυρού, μου είχε πεί τότε ο Άγιος και σοφός Γέροντας, να θυμάσαι πάντα το ήθος που μας διδάσκει αυτός ο Σταυρός! Αλλιώς μην προσφεύγεις σ´Αυτόν! Είναι υποκρισία».
Πόσοι από μας το κάνουν αυτό και πολύ περισσότερο πόσοι εκ των κληρικών μας που είναι ταγμένοι να φυλάττουν αυτό τον Σταυρό και να διαδίδουν στα πέρατα της οικουμένης τον λόγο αυτού του Σταυρού και τα μεστά νοήματά του! Γένοιτο!
Γραφει ο Σωτήριος Μιχαήλ Τζούμας

Πηγη απο την ιστοσελιδα 

fb google

Δημοφιλείς αναρτήσεις

“Μητροπόλεις”

“Μητροπόλεις”
Στην ενότητα “Μητροπόλεις” μπορείτε να ενημερωθείτε για την διοικητική δομή και την οργάνωση της εκκλησιαστικής ζωής, ανά Ιερά Μητρόπολη, για τα μοναστικά κέντρα, την τοπική αγιολογία και το κοινωνικό έργο. Για πρακτικούς λόγους έχουν συμπεριληφθεί εκτός των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι Μητροπόλεις της ημιαυτονόμου Εκκλησίας της Κρήτης, καθώς και οι υπαγόμενες απευθείας στη διοίκηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου. Για καθεμία από τις Μητροπόλεις δημοσιεύουμε τις διευθύνσεις επικοινωνίας, τα τηλέφωνα και τους διαδικτυακούς τόπους, όπου υπάρχουν. Σε πολλές από τις Μητροπόλεις, στο Αρχείο Ειδήσεων, μπορείτε, τέλος, να πληροφορηθείτε για σημαντικά δρώμενα και τη ζωή της τοπικής Εκκλησίας.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
CLIK ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ