*Χριστέ, το φως το αληθινόν*διδάσκοντες αὐτοὺς τηρεῖν πάντα ὅσα ἐνετειλάμην ὑμῖν· καὶ ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. Ἀμήν.*...

Translate

Συνολικές προβολές

Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι

Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι
Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι ονομάζεται ένα σχοινί από, συνήθως, μαύρο μάλλινο ή μεταξένιο νήμα πλεγμένο σε κόμπους. Πρόκειται για ένα βοήθημα προσευχής για μοναχούς, κληρικούς αλλά και λαϊκούς της Ορθόδοξης Χριστιανικής θρησκείας.

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Ο Χριστός μας προσφέρει μία όμορφη και άφθονη, ευλογημένη ζωή

Σε σένα που βρίσκεσαι σε δύσκολη φάση,σε σένα που είσαι πολύ στεναχωρημένος.Που το πρόβλημά σου είναι πολύ δύσκολο,πιο δύσκολο από το δικό μου και που πραγματικά θα ήθελα να νιώσω για λίγο την δυσκολία που αντιμετωπίζεις, ώστε να σε καταλάβω καλύτερα,θα ήθελα να σου πρότεινα κάτι που θα φέρει αν όχι λύση, τουλάχιστον παρηγοριά και ανακούφιση.Πάρε ένα σταυρό με τον Εσταυρωμένο πάνω του, κλείδωσε την πόρτα του δωματίου σου,ακούμπησέ τον κάπου και πες κοιτώντας Τον, Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με.Άνοιξε την καρδιά σου και πες Του ότι σε βασανίζει με την πίστη ότι σε ακούει.Δεν είναι κάτι απόμακρο ο Θεός.Είναι δίπλα σου και στο δωμάτιό σου και σε ακούει.Εκείνος σε καταλαβαίνει πώς νιώθεις, αφού πριν από 2011 χρόνια ένιωσε πολύ χειρότερα από σένα, σηκώνοντας όλες τις αμαρτίες των ανθρώπων που έζησαν και θα ζήσουν.Άρα λοιπόν,ακόμα νομίζεις ότι είσαι μόνος σου σε αυτή τή δυσεπίλυτη δυσκολία;Ακόμα νομίζεις ότι το πρόβλημά σου δεν θα λυθεί;
Όχι φίλε μου!Ποτέ δεν είσαι μόνος σου, αφού ακόμα και αν σε εγκαταλείψουν όλοι όσοι λένε ότι σε αγαπούν, υπάρχει κάποιος που πάντα θα σε αγαπάει.Και,αφού σε αγαπάει, σε βοηθάει.Λοιπόν, κάνε την προσευχή σου, άνοιξέ Του την καρδιά σου, λέγε συνέχεια την ευχή και όλα θα πάνε καλά.Και αν δεν καλυτερέψουν σήμερα ή αύριο, πάντως κάποια στιγμή θα νιώσεις ότι ο Χριστός είναι κοντά σου.Δίπλα σου σε κάθε πρόβλημά σου.
Για να ζήσουμε πρέπει να ακολουθήσουμε την πηγή της Ζωής και της Αληθείας, τον Ιησούν Χριστόν, ο Οποίος ήρθε επί γης για να σταυρωθεί και μέσα από την Σταύρωση και την Ανάσταση να χαρίσει στον άνθρωπο αιώνια ζωή, άφθονη και πλούσια σε χάρη και ευλογία. Η ομορφιά της ζωής που αναζητεί ο σύγχρονος άνθρωπος μόνον στον Χριστό μπορεί να την ανακαλύψει, αρκεί να την ζητήσει με ειλικρινή διάθεση μετανοίας και πίστεως στο λυτρωτικό έργο του Χριστού. Η γνήσια ευτυχία είναι βαθιά ριζωμένη στην πίστη μας στον Θεό και την χριστιανική ζωή. Τα όμορφα της ζωής μας τα προσφέρει ο Χριστός. Η πρόσκλησή Του είναι ανοικτή και απευθύνεται σε όλους μας. ”Ελάτε προς με πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, καγώ αναπαύσω υμάς” (Ματθ. 11, 28). ”Εγώ ήλθον ίνα ζωήν έχωσι και περισσόν έχωσιν” (Ιω. 10, 10). Ο Χριστός μας προσφέρει μία όμορφη και άφθονη, ευλογημένη ζωή.


Γράφει ο Χρήστος Ρήγας

fb google

Δημοφιλείς αναρτήσεις

“Μητροπόλεις”

“Μητροπόλεις”
Στην ενότητα “Μητροπόλεις” μπορείτε να ενημερωθείτε για την διοικητική δομή και την οργάνωση της εκκλησιαστικής ζωής, ανά Ιερά Μητρόπολη, για τα μοναστικά κέντρα, την τοπική αγιολογία και το κοινωνικό έργο. Για πρακτικούς λόγους έχουν συμπεριληφθεί εκτός των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι Μητροπόλεις της ημιαυτονόμου Εκκλησίας της Κρήτης, καθώς και οι υπαγόμενες απευθείας στη διοίκηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου. Για καθεμία από τις Μητροπόλεις δημοσιεύουμε τις διευθύνσεις επικοινωνίας, τα τηλέφωνα και τους διαδικτυακούς τόπους, όπου υπάρχουν. Σε πολλές από τις Μητροπόλεις, στο Αρχείο Ειδήσεων, μπορείτε, τέλος, να πληροφορηθείτε για σημαντικά δρώμενα και τη ζωή της τοπικής Εκκλησίας.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
CLIK ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ