*Καλό Καλοκαίρι*...

Translate

Συνολικές προβολές

Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι

Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι
Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι ονομάζεται ένα σχοινί από, συνήθως, μαύρο μάλλινο ή μεταξένιο νήμα πλεγμένο σε κόμπους. Πρόκειται για ένα βοήθημα προσευχής για μοναχούς, κληρικούς αλλά και λαϊκούς της Ορθόδοξης Χριστιανικής θρησκείας.

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Ο στυλοβάτης των ουρανίων Δυνάμεων

Την ώρα της μεγάλης αναταραχής και της μεγάλης σύγχυσης, όπου οι άγγελοι βρέθηκαν σε δίλλημα,  βλέποντας τον Εωσφόρο και τους οπαδούς του σε ανταρσία. Την ώρα που άνοιξε μέγα χάσμα στον ουρανό από όπου έπεφταν οι αποστάτες άγγελοι που θέλησαν να ακολουθήσουν τον αρχηγός τους, την ώρα εκείνη, βλέποντας ο Μέγας Μιχαήλ την καταστροφή που επερχόταν, στάθηκε δυναμικά και αποφασιστικά στο κέντρο της σύναξης των αγγέλων και είπε αυτό που  ακούμε στην Θεία Λειτουργία: Στώμεν καλώς, στώμεν ευλαβώς, στώμεν μετά φόβου Θεού πίστεως…
Κι έτσι σταμάτησε η κατρακύλα των αγγέλων προς την άβυσσο, και σταθεροποιήθηκαν στην παράταξη του Πλάστη τους ψάλλοντας αμέσως το «Άγιος  Άγιος, Άγιος  Κύριος Σαβαώθ, πλήρης ο ουρανός και η γη της δόξης Σου».
Ένα ολόκληρο τάγμα ξέπεσε προς τα κάτω. Κι όσο απομακρύνονταν οι άγγελοι, τόσο έφευγε από πάνω τους το φώς και η δόξα μέσα στην οποία βρισκόντουσαν έως τότε στον Παράδεισο, κοντά στον Δεσπότη Χριστό. Όλο έπεφταν
κι έπεφταν και φεύγοντας η φωτεινή δόξα από πάνω τους κατήντησαν κατάμαυροι και δίσμορφοι, σωστά τέρατα της κόλασης. 
Όσο κι ο χριστιανός απομακρύνεται από τον Κύριο του Φωτός και της Ζωής, τόσο χάνει η ψυχή του την εσωτερική λάμψη, ώστε στο τέλος το δράμα της απομάκρυνσης  και της αποστασίας, φαίνεται και στο πρόσωπό του, και στην όλη βιωτή του που γεμίζει με παραβάσεις του Νόμου του Θεού, με αμαρτίες. 
Λοιπόν, «στώμεν καλώς» αγαπητοί μου, αν θέλουμε να ζήσουμε μια ζωή χαράς εδώ στη γή, και απέραντης ευδαιμονίας στην Καινή Γή, στην οποία ευελπιστούμε όλοι μας να βρεθούμε.

Γράφει η Βασιλική Πασβαντίδου

fb google

Δημοφιλείς αναρτήσεις

“Μητροπόλεις”

“Μητροπόλεις”
Στην ενότητα “Μητροπόλεις” μπορείτε να ενημερωθείτε για την διοικητική δομή και την οργάνωση της εκκλησιαστικής ζωής, ανά Ιερά Μητρόπολη, για τα μοναστικά κέντρα, την τοπική αγιολογία και το κοινωνικό έργο. Για πρακτικούς λόγους έχουν συμπεριληφθεί εκτός των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι Μητροπόλεις της ημιαυτονόμου Εκκλησίας της Κρήτης, καθώς και οι υπαγόμενες απευθείας στη διοίκηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου. Για καθεμία από τις Μητροπόλεις δημοσιεύουμε τις διευθύνσεις επικοινωνίας, τα τηλέφωνα και τους διαδικτυακούς τόπους, όπου υπάρχουν. Σε πολλές από τις Μητροπόλεις, στο Αρχείο Ειδήσεων, μπορείτε, τέλος, να πληροφορηθείτε για σημαντικά δρώμενα και τη ζωή της τοπικής Εκκλησίας.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
CLIK ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ