*Καλό Καλοκαίρι*...

Translate

Συνολικές προβολές

Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι

Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι
Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι ονομάζεται ένα σχοινί από, συνήθως, μαύρο μάλλινο ή μεταξένιο νήμα πλεγμένο σε κόμπους. Πρόκειται για ένα βοήθημα προσευχής για μοναχούς, κληρικούς αλλά και λαϊκούς της Ορθόδοξης Χριστιανικής θρησκείας.

Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

Ο Χριστός μας προσφέρει μία όμορφη και άφθονη, ευλογημένη ζωή

Η αλήθεια του ευαγγελίου, η αλήθεια του Χριστού έχει την δύναμη να ελευθερώνει τον άνθρωπο από την σκοτεινή και τρομακτική πλευρά του αμαρτωλού του εαυτού. Ο άνθρωπος εξακολουθεί και σήμερα να βαδίζει στα τυφλά, μέσα σε σκοτεινούς δρόμους της αμαρτίας, αποξενωμένος από τον Θεό, δυστυχισμένος. Μας θυμίζει η σημερινή κατάσταση αυτό που γράφει ο προφήτης Ησαΐας ”περιμένουμε φως και ιδού σκοτάδι, λάμψη και περπατούμε στο μισοσκόταδο. Ψηλαφούμε τον τοίχο, όπως οι τυφλοί και όπως αυτοί που δεν έχουν μάτια. Μέσα στο μεσημέρι σκοντάφτουμε σαν να είναι νύχτα, είμαστε μέσα σε τόσα αγαθά σαν νεκροί” (Ησαΐας 59, 9-10). Για να μην βαδίζουμε και εμείς μέσα στο σκοτάδι, και για να αποκτήσουμε την πραγματική ευτυχία, την εσωτερική ειρήνη και γαλήνη, την πνευματική ευλογία να ζούμε χριστιανικά, μαζί με τον Χριστό, πρέπει να κάνουμε καθημερινά βήματα πνευματικής προόδου, να αποκτήσουμε καθημερινή εμπειρία της εν Χριστώ ζωής, αυτής της ευλογημένης και όμορφης ζωής, της γεμάτης χάριτος και γαλήνης.
Για να ζήσουμε πρέπει να ακολουθήσουμε την πηγή της Ζωής και της Αληθείας, τον Ιησούν Χριστόν, ο Οποίος ήρθε επί γης για να σταυρωθεί και μέσα από την Σταύρωση και την Ανάσταση να χαρίσει στον άνθρωπο αιώνια ζωή, άφθονη και πλούσια σε χάρη και ευλογία. Η ομορφιά της ζωής που αναζητεί ο σύγχρονος άνθρωπος μόνον στον Χριστό μπορεί να την ανακαλύψει, αρκεί να την ζητήσει με ειλικρινή διάθεση μετανοίας και πίστεως στο λυτρωτικό έργο του Χριστού. Η γνήσια ευτυχία είναι βαθιά ριζωμένη στην πίστη μας στον Θεό και την χριστιανική ζωή. Τα όμορφα της ζωής μας τα προσφέρει ο Χριστός. Η πρόσκλησή Του είναι ανοικτή και απευθύνεται σε όλους μας. ”Ελάτε προς με πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, καγώ αναπαύσω υμάς” (Ματθ. 11, 28). ”Εγώ ήλθον ίνα ζωήν έχωσι και περισσόν έχωσιν” (Ιω. 10, 10). Ο Χριστός μας προσφέρει μία όμορφη και άφθονη, ευλογημένη ζωή
Γράφει ο Χρήστος Ρήγας

fb google

Δημοφιλείς αναρτήσεις

“Μητροπόλεις”

“Μητροπόλεις”
Στην ενότητα “Μητροπόλεις” μπορείτε να ενημερωθείτε για την διοικητική δομή και την οργάνωση της εκκλησιαστικής ζωής, ανά Ιερά Μητρόπολη, για τα μοναστικά κέντρα, την τοπική αγιολογία και το κοινωνικό έργο. Για πρακτικούς λόγους έχουν συμπεριληφθεί εκτός των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι Μητροπόλεις της ημιαυτονόμου Εκκλησίας της Κρήτης, καθώς και οι υπαγόμενες απευθείας στη διοίκηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου. Για καθεμία από τις Μητροπόλεις δημοσιεύουμε τις διευθύνσεις επικοινωνίας, τα τηλέφωνα και τους διαδικτυακούς τόπους, όπου υπάρχουν. Σε πολλές από τις Μητροπόλεις, στο Αρχείο Ειδήσεων, μπορείτε, τέλος, να πληροφορηθείτε για σημαντικά δρώμενα και τη ζωή της τοπικής Εκκλησίας.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
CLIK ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ