*Καλό Καλοκαίρι*...

Translate

Συνολικές προβολές

Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι

Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι
Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι ονομάζεται ένα σχοινί από, συνήθως, μαύρο μάλλινο ή μεταξένιο νήμα πλεγμένο σε κόμπους. Πρόκειται για ένα βοήθημα προσευχής για μοναχούς, κληρικούς αλλά και λαϊκούς της Ορθόδοξης Χριστιανικής θρησκείας.

Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

Έπασχε από εκείνη την αγία τρέλλα, την τρέλλα του Σταυρού

Και σήμερα η Ελένη ήρθε στο νοσοκομείο στον άρρωστο σύζυγό της. Έσκυψε από πάνω του και τον άκουσε να λέει «Συγγνώμη» με φωνή που μόλις ακουγόταν. «Συγγνώμη, σε κούρασα τόσο πολύ! Πώς με άντεξες τόσα χρόνια;».
Εκείνη χαμογέλασε και με το φωτεινό χαμόγελό της φώτισε το χώρο γύρω του. -Πές μου πως με άντεχες; -Όταν εσύ με κύτταζες με σκοτεινό βλέμμα γεμάτο οργή και μίσος, εγώ έβλεπα ανθισμένες βιολέττες στα μάτια σου. -Όταν τα μαβιά σου χείλη ξεστόμιζαν τόσες βρισιές, εγώ άκουγα ύμνους των αγγέλων.
-Όταν τα χέρια σου υψώνονταν για να με χτυπήσουν, εγώ έβλεπα τα χέρια του Χριστού να με ευλογούν. -Όταν η ανάσα σου βρωμοκοπούσε από το κρασί, εγώ οσφραινόμουν ανθσμένες Πασχαλιές της Άνοιξης και της Ανάστασης. -Όταν δεν μπορούσες να αναπνεύσεις από τα νεύρα και την οργή σου εναντίον μου, εγώ προσευχόμουν για σένα και παρακαλούσα κι έλεγα «Κύριε, μη θυμηθείς αυτές τις στιγμές του. Ξέρεις πολύ καλά πως δεν είναι κακός. Άλλος τον βάζει και φέρεται έτσι. Βοήθησε το πλάσμα των χειρών Σου». Θα θυμάσαι πως δεν μπορούσες να συνεχίσεις να με βρίζεις, δεν μπορούσες ούτε να με χτυπήσεις και τράβαγες τα χέρια σου. Να λοιπόν πώς μπορούσα να σε αντέξω. Με την Δύναμη Εκείνου που σε έπλασε, που μας έπλασε όλους. Όταν καταφεύγουμε στη Δύναμή Του, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο!!! Κάνε αρχή και πέστο και σύ: «Έσύ που με έπλασες, Εσύ ελέησέ με». Και θα δείς… Ο σύζυγός της την κύτταξε σαν αποσβωλωμένος και μια σκέψη πέρασε από το νού του. «Δεν μπορεί να είναι αλήθεια όλα αυτά!! Δεν μπορεί τόση καλοσύνη!! Σίγουρα η γυναίκα μου είναι τρελλή…». Κι ύστερα πάλι: «Μα αν δεν είναι τρελλή, σίγουρα είναι αγία»… Ναι η Ελένη ήταν όντως τρελλή: Έπασχε από εκείνη την αγία τρέλλα, την τρέλλα του Σταυρού: Σταύρωνε τον εαυτό της για να σώσει τον άντρα της. Κι ο Αγαπημένος της, την στεφάνωνε καθημερινά με τα στεφάνια της υπομονής που την οδηγούσαν σταθερά στην αιώνια ζωή κοντά Του

Γράφει η Βασιλική Πασβαντίδου

fb google

Δημοφιλείς αναρτήσεις

“Μητροπόλεις”

“Μητροπόλεις”
Στην ενότητα “Μητροπόλεις” μπορείτε να ενημερωθείτε για την διοικητική δομή και την οργάνωση της εκκλησιαστικής ζωής, ανά Ιερά Μητρόπολη, για τα μοναστικά κέντρα, την τοπική αγιολογία και το κοινωνικό έργο. Για πρακτικούς λόγους έχουν συμπεριληφθεί εκτός των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι Μητροπόλεις της ημιαυτονόμου Εκκλησίας της Κρήτης, καθώς και οι υπαγόμενες απευθείας στη διοίκηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου. Για καθεμία από τις Μητροπόλεις δημοσιεύουμε τις διευθύνσεις επικοινωνίας, τα τηλέφωνα και τους διαδικτυακούς τόπους, όπου υπάρχουν. Σε πολλές από τις Μητροπόλεις, στο Αρχείο Ειδήσεων, μπορείτε, τέλος, να πληροφορηθείτε για σημαντικά δρώμενα και τη ζωή της τοπικής Εκκλησίας.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
CLIK ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ