*Καλό Καλοκαίρι*...

Translate

Συνολικές προβολές

Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι

Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι
Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι ονομάζεται ένα σχοινί από, συνήθως, μαύρο μάλλινο ή μεταξένιο νήμα πλεγμένο σε κόμπους. Πρόκειται για ένα βοήθημα προσευχής για μοναχούς, κληρικούς αλλά και λαϊκούς της Ορθόδοξης Χριστιανικής θρησκείας.

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Για το Θεό δεν υπάρχει κάτι δύσκολο.


Τον ξεπεσμένο άνθρωπο τον ξαναχτίζει σ’ έναν νέο άνθρωπο. Την Κτίση, τα Επουράνια, τα ξανακάνει καινούρια, καθαρισμένα από όλα τα μολύσματα που επέφερε η Αποστασία του Σατανά και η Πτώση του ανθρώπου. Τα κάνει τόσο όμορφα και τέλεια, που μάτι ποτέ δεν έχει δει ούτε φανταστεί.
«Ω, βάθος πλούτου και σοφίας και γνώσης Θεού! Πόσο ανεξερεύνητες είναι οι κρίσεις του, και ανεξιχνίαστοι οι δρόμοι του!»
Αγαπητέ μου αδερφέ, ευχαρίστησε το Θεό Πατέρα για όλες τις ευεργεσίες Του. Μάθε να είσαι ευγνώμων για όλα όσα επέτρεψε στη ζωή σου. Ήταν όλα για την πνευματική σου πρόοδο. Μη χάνεις την ελπίδα σου όταν περπατάς σε σκοτεινά μονοπάτια, θα ανακαλύψεις κι άλλους κρυμμένους θησαυρούς σε απόκρυφα μέρη.
Μη στενοχωριέσαι όταν χάνεις διάφορα πράγματα στον κόσμο, γιατί έχεις περιουσία στον Ουρανό, καλύτερη και μόνιμη.
Κύριε,
βοήθα με να φυλάω όλους τους κρυμμένους θησαυρούς που απέκτησα, σαν κόρη οφθαλμού, ώστε να συνεχίσω να περπατώ την κάθε καινούρια μέρα μέσα στο φως του λόγου Σου, σε όλες τις πλευρές της ζωής μου. Να μην απελπίζομαι, ότι κι αν επιτρέπεις στη ζωή μου. Πραγματικά όλα μπορεί να τα συνεργεί για καλό σ’ αυτούς που Τον αγαπάνε. Τι μυστικό! Ζητώ την ευλογία Σου!

Γράφει η Χρυσούλα Χρυσοχόου

fb google

Δημοφιλείς αναρτήσεις

“Μητροπόλεις”

“Μητροπόλεις”
Στην ενότητα “Μητροπόλεις” μπορείτε να ενημερωθείτε για την διοικητική δομή και την οργάνωση της εκκλησιαστικής ζωής, ανά Ιερά Μητρόπολη, για τα μοναστικά κέντρα, την τοπική αγιολογία και το κοινωνικό έργο. Για πρακτικούς λόγους έχουν συμπεριληφθεί εκτός των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι Μητροπόλεις της ημιαυτονόμου Εκκλησίας της Κρήτης, καθώς και οι υπαγόμενες απευθείας στη διοίκηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου. Για καθεμία από τις Μητροπόλεις δημοσιεύουμε τις διευθύνσεις επικοινωνίας, τα τηλέφωνα και τους διαδικτυακούς τόπους, όπου υπάρχουν. Σε πολλές από τις Μητροπόλεις, στο Αρχείο Ειδήσεων, μπορείτε, τέλος, να πληροφορηθείτε για σημαντικά δρώμενα και τη ζωή της τοπικής Εκκλησίας.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
CLIK ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ