*Καλό Καλοκαίρι*...

Translate

Συνολικές προβολές

Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι

Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι
Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι ονομάζεται ένα σχοινί από, συνήθως, μαύρο μάλλινο ή μεταξένιο νήμα πλεγμένο σε κόμπους. Πρόκειται για ένα βοήθημα προσευχής για μοναχούς, κληρικούς αλλά και λαϊκούς της Ορθόδοξης Χριστιανικής θρησκείας.

Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Ο λυτρωτής του Κόσμου

Αποτέλεσμα εικόνας για χριστοςΟ Ιησούς Χριστός είναι ο Σωτήρας του κόσμου και ο Υιός του Θεού. Είναι ο Λυτρωτής μας. Η Αγία Γραφή μάς διδάσκει ότι η μητέρα του Ιησού Χριστού ήταν η Μαρία, ο πατέρας Του επάνω στη γη ήταν ο Ιωσήφ και ότι γεννήθηκε στη Βηθλεέμ και μεγάλωσε στη Ναζαρέτ και εργάσθηκε με τον Ιωσήφ ως ξυλουργός. Όταν έγινε 30 ετών, άρχισε μία τριετή διακονία διδασκαλίας, ευλόγησης και ίασης των ανθρώπων των Αγίων Τόπων. Οργάνωσε επίσης την Εκκλησία Του και έδωσε στους μαθητές Του «δύναμη και εξουσία» (Κατά Λουκάν 9:1) για να βοηθούν στο έργο Του.Όμως τι εννοούμε, όταν λέμε ότι Εκείνος είναι ο Σωτήρας
του κόσμου; Ο Λυτρωτής; Καθένας από αυτούς τους τίτλους δείχνει την αλήθεια ότι ο Ιησούς Χριστός είναι η μόνη οδός διά της οποίας μπορούμε να επιστρέψουμε και να ζήσουμε με τον Επουράνιο Πατέρα μας. Ο Ιησούς υπέφερε και σταυρώθηκε για τις αμαρτίες του κόσμου, δίδοντας σε καθένα από τα τέκνα του Θεού τη δωρεά της μετάνοιας και της συγχωρήσεως. Μόνον μέσω του ελέους και της χάρης Του μπορεί κάποιος να σωθεί. Η επακόλουθη ανάστασή Του προετοίμασε την οδό για να υπερνικήσει κάθε άτομο τον σωματικό θάνατο επίσης. Αυτά τα γεγονότα αποκαλούνται εξιλέωση. Εν συντομία, ο Ιησούς Χριστός μάς σώζει από την αμαρτία και τον θάνατο. Για τον λόγο αυτόν, είναι στην κυριολεξία ο Σωτήρας και Λυτρωτής μας. Στο μέλλον ο Ιησούς Χριστός θα επιστρέψει για να βασιλεύσει επάνω στη γη εν ειρήνη για χίλια χρόνια. Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Υιός του Θεού και θα είναι ο Κύριός μας για πάντα.

Γράφει ο Χρήστος Ρήγας

fb google

Δημοφιλείς αναρτήσεις

“Μητροπόλεις”

“Μητροπόλεις”
Στην ενότητα “Μητροπόλεις” μπορείτε να ενημερωθείτε για την διοικητική δομή και την οργάνωση της εκκλησιαστικής ζωής, ανά Ιερά Μητρόπολη, για τα μοναστικά κέντρα, την τοπική αγιολογία και το κοινωνικό έργο. Για πρακτικούς λόγους έχουν συμπεριληφθεί εκτός των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι Μητροπόλεις της ημιαυτονόμου Εκκλησίας της Κρήτης, καθώς και οι υπαγόμενες απευθείας στη διοίκηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου. Για καθεμία από τις Μητροπόλεις δημοσιεύουμε τις διευθύνσεις επικοινωνίας, τα τηλέφωνα και τους διαδικτυακούς τόπους, όπου υπάρχουν. Σε πολλές από τις Μητροπόλεις, στο Αρχείο Ειδήσεων, μπορείτε, τέλος, να πληροφορηθείτε για σημαντικά δρώμενα και τη ζωή της τοπικής Εκκλησίας.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
CLIK ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ