*Καλό Καλοκαίρι*...

Translate

Συνολικές προβολές

Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι

Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι
Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι ονομάζεται ένα σχοινί από, συνήθως, μαύρο μάλλινο ή μεταξένιο νήμα πλεγμένο σε κόμπους. Πρόκειται για ένα βοήθημα προσευχής για μοναχούς, κληρικούς αλλά και λαϊκούς της Ορθόδοξης Χριστιανικής θρησκείας.

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Σκέψεις για τον Ευαγγελισμό βιντεο

Σταματάει ο νούς μου σαν σκέφτομαι το μέγα μυστήριο του Ευαγγελισμού. Κλείνω τα μάτια και προσπαθώ να μεταφερθώ σε κείνο τα ταπεινό σπιτάκι όπου ζούσε η Πάναγνη κόρη της Ναζαρέτ. Δεν διέφερε από τις άλλες κόρες της ηλικίας της. Μα τι ήταν εκείνο που την έκανε να ξεχωρίζει; Τι ήταν εκείνο που την έκανε να λαμπυρίζει σαν καθαρότατο διαμάντι στα μάτια του Θεού, ώστε να γίνει η εκλεκτή; Η
μόνη που θα μπορούσε να γεννήσει τον Λυτρωτή του κόσμου; Σίγουρα η απόλυτη καθαρότητά της και η πέραν πάσης περιγραφής ταπείνωσή της!! Πώς να περιγράψω πώς νοιώθω στα άγια εκείνα λόγια του Αρχαγγέλου: «Πνεύμα Άγιον επελεύσεται επί σε και δύναμις υψίστου επισκιάσει σοι διό και το γεννώμενον άγι¬ον, κληθήσεται υιός Θεού». Φοβερή απάντηση στους αντιφρονούντας που υβρίζουν απερίσκεπτα την Αειπαρθενία της Θεοτόκου. Γιατί δεν στέκονται λίγο σε αυτά τα λόγια αλλά εμμένουν πεισματικά στις μιαρές διδασκαλίες τους; Ποτέ άλλοτε δεν συνέβη αυτό για κανένα πλάσμα του Θεού. Ποτέ δεν επισκίασε η δύναμη του Υψίστου και δεν αγίασε τα σπλάγχνα άλλης γυναίκας, όπως της Υπεραγίας και Πάναγνης Μαριάμ, με τέτοια δύναμη και τέτοια πληρότητα. Γνωρίζουμε ότι οι άγιοι υπήρξαν κατοικοιτήρια του Πνεύματος του Θεού. Αλλά στην περίπτωση και Παναγίας, αυτή η κατάσταση της ένωσης του θείου με την ανθρώπινη ουσία της Πάναγνης Μαριάμ, υπερβαίνει ακόμα και την κατάσταση των αγίων, και των αγγέλων και των αρχαγγέλων!! Τέτοια ήταν η κατάσταση στην οποία βρέθηκε η Παρθένος, μετά την επέλευση του Αγίου Πνεύματος!! Σταματάει ο νούς. Πνευματικά και μυστήρια και ουράνια νοήματα. Πώς να μιλήσει κανείς για το πιο μυρωμένο λουλούδι σε όλα τα Σύμπαντα, την Παρθένο Μαριάμ; Το μόνο που μπορεί να πεί είναι ο εξαίσιος εκείνος χαιρετισμός: «Χαίρε Κεχαριτωμένη, ο Κύριος μετά σου!!»

Γράφει η Βασιλική Πασβαντίδου
fb google

Δημοφιλείς αναρτήσεις

“Μητροπόλεις”

“Μητροπόλεις”
Στην ενότητα “Μητροπόλεις” μπορείτε να ενημερωθείτε για την διοικητική δομή και την οργάνωση της εκκλησιαστικής ζωής, ανά Ιερά Μητρόπολη, για τα μοναστικά κέντρα, την τοπική αγιολογία και το κοινωνικό έργο. Για πρακτικούς λόγους έχουν συμπεριληφθεί εκτός των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι Μητροπόλεις της ημιαυτονόμου Εκκλησίας της Κρήτης, καθώς και οι υπαγόμενες απευθείας στη διοίκηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου. Για καθεμία από τις Μητροπόλεις δημοσιεύουμε τις διευθύνσεις επικοινωνίας, τα τηλέφωνα και τους διαδικτυακούς τόπους, όπου υπάρχουν. Σε πολλές από τις Μητροπόλεις, στο Αρχείο Ειδήσεων, μπορείτε, τέλος, να πληροφορηθείτε για σημαντικά δρώμενα και τη ζωή της τοπικής Εκκλησίας.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
CLIK ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ