*Καλό Καλοκαίρι*...

Translate

Συνολικές προβολές

Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι

Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι
Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι ονομάζεται ένα σχοινί από, συνήθως, μαύρο μάλλινο ή μεταξένιο νήμα πλεγμένο σε κόμπους. Πρόκειται για ένα βοήθημα προσευχής για μοναχούς, κληρικούς αλλά και λαϊκούς της Ορθόδοξης Χριστιανικής θρησκείας.

Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Ο Πανάγαθος Θεός μας χάρισε «νου»

Η ελευθερία είναι δώρο Θεού στον άνθρωπο.............
Χθες με είδες ιδρωμένη και με ρώτησες, «γιατί;»
κι εγώ, στενοχωρημένη, σου απάντησα ευθέως:
«Των ανθρώπων το κατάντημα με θλίβει και ιδρώνω από ντροπή».
Η ζωή μας είναι «ύβρις» στο Δημιουργό.
Τι σκέψεις και τι λόγια ξεστομίζουμε, χωρίς ντροπή; Οι λογισμοί μας πονηροί, οι φαντασίες μας απρεπείς, τα λόγια μας στάζουν φαρμάκι και οι πράξεις μας; Πράξεις άδικες, πράξεις μίσους.
Μετουσιώσαμε τον Παράδεισο σε «χοιροστάσιο».
Μας έπλασε ο Θεός μικρούς θεούς, με νου και ελευθερία, κι’ εμείς δεν νοιώσαμε την τιμή και γίναμε χειρότεροι από τα ανόητα, τα άλογα ζώα. Αποκτηνωθήκαμε.
Ο Πανάγαθος Θεός μας χάρισε «νου», για να διακρίνουμε και να ξεχωρίζουμε το Καλό από το Κακό, τη ζωή από το Θάνατο, τη φωτιά από το νερό. Μας χάρισε «ελευθερία», ώστε να μπορούμε να διαλέξουμε. Και εμείς, δυστυχώς, κάνουμε κακή χρήση του νου και της ελευθερίας, και έτσι κάνουμε τη ζωή μας «κόλαση». Και αυτό, που λέω, δεν είναι υπερβολή.
Είναι κοινή διαπίστωση.
Ο Θεός ως παντοδύναμος μπορεί να μας εξαναγκάσει να κάνουμε καλή χρήση της ελευθερίας, πού μας χάρισε. Όμως ως Πανάγαθος δεν μας εξαναγκάζει. Θέλει να φθάσουμε από το «κατ’ εικόνα στο καθ’ ομοίωση», με τη θέλησή μας. Θέλει να γίνουμε συνεργάτες Του στη δημιουργία, ώστε να νοιώσουμε και τη χαρά της δημιουργίας. Η ελευθερία είναι θείο δώρο του Θεού στον άνθρωπο. Είναι «δόσις αγαθή και δώρημα τέλειο».
Πότε θα κατανοήσουμε την τιμή; Πότε θα συνειδητοποιήσουμε την αξία της ελευθερίας στη ζωή μας; Πότε θα καταλάβουμε ότι η πραγματική ελευθερία, δεν έχει απολύτως καμιά σχέση με την ασυδοσία;

Γράφει η Χρυσούλα Χρυσοχόουfb google

Δημοφιλείς αναρτήσεις

“Μητροπόλεις”

“Μητροπόλεις”
Στην ενότητα “Μητροπόλεις” μπορείτε να ενημερωθείτε για την διοικητική δομή και την οργάνωση της εκκλησιαστικής ζωής, ανά Ιερά Μητρόπολη, για τα μοναστικά κέντρα, την τοπική αγιολογία και το κοινωνικό έργο. Για πρακτικούς λόγους έχουν συμπεριληφθεί εκτός των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι Μητροπόλεις της ημιαυτονόμου Εκκλησίας της Κρήτης, καθώς και οι υπαγόμενες απευθείας στη διοίκηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου. Για καθεμία από τις Μητροπόλεις δημοσιεύουμε τις διευθύνσεις επικοινωνίας, τα τηλέφωνα και τους διαδικτυακούς τόπους, όπου υπάρχουν. Σε πολλές από τις Μητροπόλεις, στο Αρχείο Ειδήσεων, μπορείτε, τέλος, να πληροφορηθείτε για σημαντικά δρώμενα και τη ζωή της τοπικής Εκκλησίας.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
CLIK ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ