*Χριστέ, το φως το αληθινόν*διδάσκοντες αὐτοὺς τηρεῖν πάντα ὅσα ἐνετειλάμην ὑμῖν· καὶ ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. Ἀμήν.*...

Translate

Συνολικές προβολές

Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι

Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι
Κομποσκοίνι ή Κομβοσχοίνι ονομάζεται ένα σχοινί από, συνήθως, μαύρο μάλλινο ή μεταξένιο νήμα πλεγμένο σε κόμπους. Πρόκειται για ένα βοήθημα προσευχής για μοναχούς, κληρικούς αλλά και λαϊκούς της Ορθόδοξης Χριστιανικής θρησκείας.

Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

Την Κυριακή του Πάσχα θα εορτάσουμε όχι μόνον ένα ιστορικό γεγονός

Φίλοι μου  η ημέρα  τις  Αναστάσεως του Χριστού είναι ο ανακαινισμός τις ψυχείς μας, η ημέρα  αυτή είναι μεγάλη και  θαυμαστή . Mε  πνευματική αγαλλίαση ψυχής θα  εορτάσουμε Κυριακή 16 Απριλίου 2017 το Πάσχα την Ανάσταση του Κυρίου μας . Στην εορτή αυτή συμμετέχει ολόκληρη η δημιουργία ζώντες και κεκοιμημένοι, Την Κυριακή του Πάσχα θα εορτάσουμε όχι μόνον ένα ιστορικό γεγονός, αλλά κυρίως ένα λυτρωτικό γεγονός, που υπερβαίνει την ιστορικότητα και αφορά τον κάθε άνθρωπο. Ο Ιησούς είναι  "πρωτότοκος  εκ των νεκρων". που πέθανε πάνω στο Σταυρό τις λυτρώσεως μας αλλά και Αναστήθηκε από τον τάφο του. Με αυτό τον τρόπο φίλοι μου νίκησε τούς δύο φοβερούς εχθρούς της ανθρώπινης φύσεως, αλλά και της δημιουργίας. α} την αμαρτία  β} τον θάνατο. Έτσι λοιπόν και εμείς χρειαζόμαστε την  Χάρη του Θεού για να γίνει ο κόσμος μας, η κοινωνία μας, η ζωή μας, ΦΩΣ και ΖΩΗ και την συνταγή  αυτή μας την δίδει η εκκλησία από τα μυστήρια της.  Είναι γεγονός και λυπηρό βεβαία όταν πηγαίνουμε στην εκκλησία να είμαστε απρόσεκτοι . Οι περισσότεροι άνθρωποι πηγαίνουν στην εκκλησία και δεν προσέχουν τα λογία που διαβάζονται μέσα στην εκκλησία και έτσι χάνετε λίγο αυτό το μεγαλείο της γνώσεως  διότι αν θέλουμε να διδαχτούμε και φυσικά να κάνουμε τρόπο ζωής την ζωή του Χριστού πρέπει να προσέχουμε και την ώρα που διαβάζονται και μην ασχολούμαστε με άλλα πράγματα .Όπως ανάφερα και πιο επάνω ότι ο Χριστός είναι ο πρωτότοκος εκ των νεκρών ας ακολουθήσουμε και εμείς αυτό το δρόμο και να βρεθούμε στην άνω Ιερουσαλήμ στον παράδεισο  όταν έρθει η δευτέρα παρουσία όπως θα γίνει το μέγα δικαστήριο των ψυχών μας. Φίλοι μου  ευχαριστώ όλους σας για την στήριξη σας Εύχομαι το Άγιο Φως της Ανάστασης να φωτίσει το δρόμο σας και να σας οδηγήσει στην σωτηρία των ψυχών σας.
Γράφει ο Αλέξανδρος Μπαξεβάνης

πηγη www.alexandrosbaxevanis.blogspot.gr

fb google

Δημοφιλείς αναρτήσεις

“Μητροπόλεις”

“Μητροπόλεις”
Στην ενότητα “Μητροπόλεις” μπορείτε να ενημερωθείτε για την διοικητική δομή και την οργάνωση της εκκλησιαστικής ζωής, ανά Ιερά Μητρόπολη, για τα μοναστικά κέντρα, την τοπική αγιολογία και το κοινωνικό έργο. Για πρακτικούς λόγους έχουν συμπεριληφθεί εκτός των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι Μητροπόλεις της ημιαυτονόμου Εκκλησίας της Κρήτης, καθώς και οι υπαγόμενες απευθείας στη διοίκηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου. Για καθεμία από τις Μητροπόλεις δημοσιεύουμε τις διευθύνσεις επικοινωνίας, τα τηλέφωνα και τους διαδικτυακούς τόπους, όπου υπάρχουν. Σε πολλές από τις Μητροπόλεις, στο Αρχείο Ειδήσεων, μπορείτε, τέλος, να πληροφορηθείτε για σημαντικά δρώμενα και τη ζωή της τοπικής Εκκλησίας.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
CLIK ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ