-> kampanokrousia: της Μαρίας Ζουμής Ο Χριστιανισμός είναι η μόνη θρησκεία που φέρνει τον άνθρωπο σε άμεση επικοινωνία με το Θεό

Μετάφραση / Translation

Δευτέρα, 9 Απριλίου 2018

της Μαρίας Ζουμής Ο Χριστιανισμός είναι η μόνη θρησκεία που φέρνει τον άνθρωπο σε άμεση επικοινωνία με το Θεό

Ο Χριστιανισμός είναι ανίκητος και δεν έχει Εθνικότητα. H διδασκαλία του Χριστού είναι τέλεια.
Η Αγία Γραφή είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες χωρίς να επιβάλλεται υποχρεωτικά σε κανένα.      Ο  Χριστός έλυσε  την  κατάρα των  Πρωτοπλάστων  και την ξέπληνε με  το δικό Του αίμα. Ευλόγησε, τίμησε και ανύψωσε τη γυναίκα γιατί ο Ίδιος ήρθε στον κόσμο κι έγινε άνθρωπος από τη  μητέρα Του την Παναγία μας που τιμάται ως μητέρα όλων των Χριστιανών, γιατί ο
Χριστός μας ονομάζει αδέλφια Του.
Ο καθένας μας έχει έρθει στον κόσμο αυτόν από μια μάνα την οποία πρέπει να σέβεται και να εκτιμά.                                                                                                  
Κάθε εποχή έχει το δικό της πολιτισμό. Η ραγδαία  ανάπτυξη σε όλους  τους τομείς  έχει  γίνει στους δύο τελευταίους αιώνες και έχουμε φτάσει στo μήπως δε ξέρουμε  που  βαδίζουμε;  Μήπως στην αυτοκαταστροφή;  Πολλοί  Επιστήμονες. ανησυχούν. Οι κ.κ Κήρυκες της αθεΐας και κυρίως πολέμιοι του Χριστιανισμού προβάλλουν  ιστορικά γεγονότα και  τα διαστρεβλώνουν εχθρικά για να τα φέρουν στα μέτρα τους και να επηρεάσουν τους αναγνώστες. Ο Μέγας Κωνσταντίνος κάλεσε  την  πρώτη  οικουμενική  σύνοδο  και  ο Μέγας Θεοδόσιος την δεύτερη  για να  καταδικάσουν τις αιρέσεις και τέλος συνέταξαν το  Σύμβολο  της  πίστεως (Πιστεύω εις έναν Θεό Πατέρα....) που παραμένει αμετάβλητο στην Ορθόδοξη  Χριστιανική  Εκκλησία. Η Ορθόδοξη εκκλησία πολεμήθηκε και πολεμιέται συνεχώς.   Το Ισλάμ προκάλεσε τις Σταυροφορίες, που δεν έκανε η Ορθόδοξη εκκλησία και όμως υπήρξε το θύμα  των  Σταυροφοριών με  τραγικό αποτέλεσμα  την Άλωση της  Κωνσταντινούπολης και  την  υποδούλωση ολόκληρης της  Ελλάδας. Πλήθος ορθοδόξων αγωνιστών κληρικών και λαϊκών θυσιάστηκε για τη  διάσωση  του  Έθνους  και  τη  Νεκρανάσταση  του  Ελληνικού Κράτους  με γνώμονα την Ορθοδοξία. «Για του Χριστού τη Πίστη την Αγία και της Πατρίδας την ελευθερία» ήταν το σύνθημα. Ευθύνες έχουμε όλοι  απέναντι στη σημερινή  και πολύ περισσότερο στην επερχόμενη  Κοινωνία, γιατί  καρπός της αθεΐας είναι  η αναρχία σε συνδιασμό με την επανάσταση, τη  διαφθορά, το έγκλημα και όχι μόνο. Οι βιβλιοθήκες του κόσμου είναι πλημμυρισμένες από αναρίθμητα βιβλία με διάφορα θέματα. Ένα όμως είναι το βιβλίο που ξεπερνά όλα τα άλλα και ο αυτό είναι η ΒΙΒΛΟΣ.  Η Βίβλος είναι Θεόπνευστη και πάντα επίκαιρη και ποτέ δεν αντιτίθεται στην Επιστήμη, όπως κάποιοι νομίζουν γιατί δε θέλουν να εμβαθύνουν στα νοήματα που περιέχει.. Κάποιοι εκούσια ή ακούσια αγωνίζονται να καταρρίψουν τη διδασκαλία της Βίβλου σχετικά με τη Δημιουργία και αναφέρονται σε εποχές, που αμφιβάλλω αν οι ίδιοι τις καταλαβαίνουν, όπως π.χ  η Πλειόκαινος εποχή κ.α. Ναι η  Πλειόκαινος  Εποχή  είναι μέρος του Καινοζωϊκού Γεωλογικού Αιώνα, που  υπολογίζεται από την Επιστήμη σε 70 εκατομμύρια χρόνια  και οχι μόνο 100, όπως εμείς ξέρουμε τον αιώνα. Ο Καινοζωϊκός  Αιώνας αντιστοιχεί  στην 6η μέρα  της Δημιουργίας, που τελευταίο απ’ όλα τα δημιουργήματα στο τέλος της 6ης μέρας ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο, την κορωνίδα της Δημιουργίας Του. H Επιστήμη συμφωνεί και αναγνωρίζει ότι  μόλις πριν  70 χιλιάδες  χρόνια ο άνθρωπος  άρχισε  να  ξυπνά από το λήθαργο, να θρησκεύει και να ψάχνει να ξαναβρεί το Θεό, που είχε χάσει  και  τον  τελικό του προορισμό  και  μόλις πριν 10 χιλιάδες  χρόνια  άρχισε να δημιουργεί και έφτιαξε τα πρώτα πέτρινα εργαλεία για τις ανάγκες του, στη Νεολιθική εποχή. Ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο δύναμη και ευλογία  ν’ αναπτυχθεί, να ανακαλύψει και να κυριαρχήσει  σε ολόκληρη τη γη μαζί  με όλα τα δημιουργήματα με εντολή να τα  επιβλέψει και να τα διατηρήσει.                         
Τα πράγματα και στη Φύση δεν πάνε καλά. Κάποιοι θεωρούν πως ο ήλιος θα κάψει τη γη. Κάτι τέτοιο αναφέρεται και στην Αγία Γραφή, ότι δηλαδή φωτιά θα καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος της γης. Τα σημάδια έχουν φανεί. Ζεσταίνεται  ο Πλανήτης  Μικραίνει ο Χειμώνας και μεγαλώνει το Καλοκαίρι. Δεν έρχονται  οι  βροχές. Λιώνουν οι πάγοι. Πεθαίνουν τα κοράλλια. Ανεβαίνουν τα νερά  στη  θάλασσα και λιγοστεύουν στη στεριά  κ.α. Ποιός φταίει; Οι μεγάλοι συζητούν; Τί λένε; Μπορούν  να  τα διορθώσουν;   Ας  ευχηθούμε,  κι ας προσευχηθούμε,  κι ας ελπίσουμε. Η  Αγία  Γραφή  προλέγει: «Τα ποτάμια θα ξεραθούν και η θάλασσα θα βρωμήσει». Πως τα ήξερε πριν από 2000 χρόνια  και πλέον  αφού  δεν  τα  είχε  ανακαλύψει η Επιστήμη ακόμα; Η Θρησκεία προηγείται της Επιστήμης.   
Ζούμε σε μια εποχή παρόμοια μ' αυτήν της εποχής του Νώε, που μπόρεσε να συμβάλλει στη διατήρηση κάθε είδους  ζωής στη γη.  Σε  ένα παγκόσμιο κατακλυσμό  αναφέρονται πολλοί  λαοί, που μιλούν και για άλλους μικρότερους κατακλυσμούς κατά διάφορους καιρούς και σε διάφορες περιοχές της γης που έπαιξαν  ρόλο στην τελική της διαμόρφωση.Ο παγκόσμιος κατακλυσμός ξέπληνε την αποστασία των τότε κατοίκων της γης  και η ζωή συνεχίστηκε στον Πλανήτη  με τον τρόπο  που  εξιστορεί  η  Αγία  Γραφή. Τι  και  πως  θα  γίνει το ξέπλημα της αποστασίας των σημερινών κατοίκων της γης, μόνο ο Θεός γνωρίζει. Το Ευαγγέλιο γράφει οτι ο Χριστός  θα χωρίσει τα πρόβατα από τα κατσίκια. Αυτή  είναι βέβαια παραβολή, που έχει σπουδαία σημασία. Ο Χριστιανισμός δεν έχει Εθνικότητα, όμως η Αγία Γραφή  τιμά τους `Ελληνες σε διάφορα  χωρία «Εγώ είμαι το Α και το Ω» είπε ο Χριστός και διάλεξε το Ελληνικό Αλφάβητο όχι  άλλο. Η Καινή Διαθήκη και μέρος της  Παλαιάς γράφτηκε στα Ελληνικά  και  η υπόλοιπη μεταφράστηκε στα Ελληνικά  Ο Χριστιανισμός  είναι  η  μόνη  θρησκεία  που φέρνει τον άνθρωπο σε άμεση επικοινωνία με  το  Θεό. Σήμερα ο Χριστιανισμός ξαπλώνεται  με καταπληκτικό ρυθμό σε χώρες που δεν είχε γίνει γνωστός  ως  τώρα, γιατί  έτσι  πρέπει. Πριν  έρθει  το  τέλος  του  κόσμου  τούτου, ο Χριστιανισμός θα κηρυχθεί σε όλους  τους λαούς της γης, για όσους τον δεχθούν με τη  θέλησή τους, Ο Χριστός είπε στους  Αποστόλους «Μαθητεύσατε πάντα τα Έθνη». Χιλιάδες  Ιεραπόστολοι από διάφορες χριστιανικές  χώρες όλου του κόσμου, τώρα στις μέρες  μας,  αφιερώνουν τη ζωή τους ακόμα και σε  δύσβατα και επικίνδυνα μέρη  της Αφρικής  και  της Ασίας  για να κηρύξουν το Ευαγγέλιο του Χριστού και να μεταδώσουν το μήνυμα της Σωτηρίας. Συνεχώς ανοίγονται καινούργες Εκκλησίες και γεμίζουν από ευλαβείς πιστούς  που ζουν Χριστιανικά. Περισσότερα  από 130 εκατομμύρια  νέα  μέλη προσήλθαν στο Χριστιανισμό στα τελευταία 20 χρόνια μόνο στην  Κίνα και αυξάνουν καθημερινά. Μουσουλμάνοι επίσης βαφτίζονται Χριστιανοί ομαδικά σε ποτάμια και λίμνες και φωτισμένοι  με τη χάρη  του Αγίου Πνεύματος δοξολογούν το μόνο και αληθινό Θεό όλου του κόσμου. Ο  Χριστός  είπε  «Εγώ είμαι το Φως  του κόσμου, όποιος  με ακολουθεί δε θα βρεθεί στο σκοτάδι».Ο Χριστός  ήρθε στη γη  σαν άνθρωπος  για  τον άνθρωπο. Αγαπά όλους  τους  ανθρώπους.  Είναι  πάντα  προστάτης και  βοηθός  σε  όλους  όσους   Τον  επικαλούνται  με  πίστη  και  ευλάβεια,  σ’ όποια  φυλή  ή  εθνικότητα  κι αν ανήκουν.`Ολοι είμαστε μέλη ενός σώματος που λέγεται ανθρώπινο  Γένος.  

 Γράφει η κ. Μαρία Ζουμή