Συνολικές προβολές σελίδας

***Συνεχώς Νέα Άρθρα***Κοινοποιήσετε τα Άρθρα που σας Αρέσουν***

Μετάφραση / Translation

Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Χίου

Ενοριακόν Ναόν της γενετείρας του,
 Βουνόν Χίου
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, συνδεόμενος αρρήκτως πνευματικώς με τον Μακαριστό Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιο, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, μη δυνάμενος να μεταβεί στην Καβάλα,  λόγῳ του ετησίου μνημοσύνου της μητέρας του, μετέβει σήμερα την ώρα της εξοδίου Ακολουθίας στο Βουνό, γενέτειρα του κεκοιμημένου Ιεράρχου και ετέλεσε Δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του,  παρουσίᾳ του Βουλευτή Χίου, Νότη Μηταράκη, του Αντιπεριφερειάρχη Χίου Ιωάν. Ξενάκη, του εκπροσώπου του Δημάρχου Χίου Παντ. Νεαμονίτη, Δημοτικού Συμβούλου Χίου, τοπικών αρχών, της αδελφής του κεκοιμημένου, συγγενών και συμπατριωτών του. Η Ιερά Μητρόπολις Χίου εξεπροσωπήθη στην εξόδιο Ακολουθία από τον Αιδεσιμ. Πρωτο-πρεσβύτερον κ. Στέφανο Λάρδα, Εφημέριο Ι. Ναού Αναλήψεως Χριστού Βουνού.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Χίου, «Ο μακαριστός Αρχιερεύς υπήρξεν εκ των διαπρεπεστέρων της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, διακρινόμενος διά την βαθυτάτην θεολογικήν του κατάρτισιν, την ακαταπόνητον εργατικότητα, την οξυδέρκειαν, την ευρυμάθειαν, την εντιμότητα, το πνευματικόν, ιεραποστολικόν και φιλανθρωπικόν ἔργον, τις ουσιαστικές παρεμβάσεις εις τά εκκλησιαστικά θέματα, πάντοτε συμφώνως προς τους Ιερούς Κανόνες, και κυρίως το ασυμβίβαστον εκκλησιαστικόν φρόνημα. Εποίμανε την Παύλειον Αποστολικήν Εκκλησίαν των Φιλίππων επί 43 έτη καταλιπών αρίζηλον διακονίαν και διηκόνησεν την Εκκλησίαν από πολυευθύνους θέσεις της κεντρικής διοικήσεως. Προέστη των λατρευτικών συνάξεων εις τον Ἱ. Μητροπολιτικόν Ναόν Χίου επί τῃ 100ῂ επετείῳ των Ελευθερίων της Χίου την  11ην Νοεμβρίου 2012 και ετιμήθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών την ημέραν της Αναλήψεως εις τον  πανηγυρίζοντα Ενοριακόν Ναόν της γενετείρας του, ήτοι εις τον Βουνόν Χίου, με την ἐπίδοσιν τοῦ Σταυρού του Αγίου Ισιδώρου ανώτατης τιμητικής διακρίσεως της Χιακής Ἐκκλησίας,  επί τὴ συμπληρώσει 40 ετών θεοφιλούς αρχιερατείας, ενώ προσέφερεν εις την Ιεράν Μητρόπολιν Χίου και ειδικώτερον εις τον Ενοριακόν Ι. Ναόν Αγίου Ευστρατίου Θυμιανών τεμάχιον Ι. Λειψάνου του Αγίου Εύστρατίου (Δεκέμβριος 2011).»
  Κατά την ημέραν της εξοδίου Ακολουθίας οι σημαίες των Γραφείων της Ι. Μητροπόλεως, του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Χίου καί του Ι. Ναού Αναλήψεως Σωτήρος Βουνού κυματίζουν μεσίστιοι ενώ με απόφαση του Σεβασμιωτάτου τό Γεύμα Αγάπης (Συσσίτιο) της Ι. Μητροπόλεως, το οποίον θα προσφέρεται κατ΄έτος την 8ην Ιουλίου, ημέρα της μνήμης του Αγίου μεγαλομάρτυρος Προκοπίου, θα προσφέρεται στη μνήμη του εξαιρέτου αυτού Χίου Ιεράρχου, ενώ η  ενοριακή αίθουσα στο Βουνό θα ονομαστεί ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΩΝ, ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΘΑΣΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ

πηγη Αληθεια 

Αρχειοθήκη

Δημοφιλείς αναρτήσεις