Μετάφραση / Translation

Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος συνοδευόταν από τον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο, στο Γραφείο του Δημάρχου Χίου, κ. Εμμανουήλ Βουρνού και του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Στ. Κάρμαντζης

24 Ιουλίου
Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε  ο Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος συνοδευόταν από τον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο, στο Γραφείο του Δημάρχου Χίου, κ. Εμμανουήλ Βουρνού.
Ο Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος ευχήθηκε υγεία και δύναμη στην επιτέλεση των καθηκόντων του Δημάρχου Χίου.
Ο Δήμαρχος Χίου, κ. Εμμανουήλ Βουρνούς ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο, καθώς και τον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσών κ. Μάρκο για την επίσκεψή τους.
Τέλος, ο Δήμαρχος δήλωσε ότι η παρουσία του Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, επί τη ευκαιρία της εορτή της Πολιούχου του νησιού μας, Αγ. Μαρκέλλας αποτελεί τιμή για τους Χιώτες
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος βρίσκεται στο νησί μας προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας 24/7 στο Διοικητήριο της Π.Ε. Χίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Στ. Κάρμαντζης. Στη συνάντηση παρέστη και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ι. Ξενάκης.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σμύρνης μετέφερε τις ευχές του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου, ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τις πυρόπληκτες περιοχές της Χίου ενώ εξέφρασε και τον μεγάλο θαυμασμό του για τα εκκλησιαστικά μνημεία του νησιού μας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σμύρνης για την επίσκεψη, καθώς και τον Μητροπολίτη Χίου για την πρωτοβουλία της πρόσκλησης.
Εξέφρασε δε τη συγκίνησή του για τη συνάντηση με τον πρώτο Μητροπολίτη Σμύρνης μετά 95 χρόνια και υπογράμμισε τους στενούς δεσμούς της Χίου με την Ιωνία και τα αισθήματα προσήλωσης και αγάπης που τρέφει ο χιακός λαός προς τις αλησμόνητες πατρίδες.

πηγή www.alitheia.grΔημοφιλείς αναρτήσεις