Συνολικές προβολές σελίδας

Αποτέλεσμα εικόνας για ρόδον το αμάραντον
                 

Τεῖχος εἶ τῶν παρθένων, Θεοτόκε Παρθένε, καὶ πάντων τῶν εἰς σὲ προστρεχόντων.
Ὁ γὰρ τοῦ οὐρανοῦ καὶ τῆς γῆς, κατεσκεύασέ σε ποιητής, Ἄχραντε, οἰκήσας ἐν τῇ μήτρα σου, καὶ πάντας σοι προσφωνεῖν διδάξας· Χαῖρε, ἡ στήλη τῆς παρθενίας, χαῖρε, ἡ πύλη τῆς σωτήριας. Χαῖρε, ἀρχηγὲ νοητῆς ἀναπλάσεως, χαῖρε, χορηγὲ θεϊκῆς ἀγαθότητος. Χαῖρε, σὺ γὰρ ἀνεγέννησας τοὺς συλληφθέντας αἰσχρῶς, χαῖρε, σὺ γὰρ ἐνουθέτησας τοὺς συληθέντας τὸν νοῦν. Χαῖρε, ἡ τὸν φθορέα τῶν φρενῶν καταργοῦσα, χαῖρε, ἡ τὸν σπορέα τῆς ἁγνείας τεκοῦσα. Χαῖρε, παστάς ἀσπόρου νυμφεύσεως, χαῖρε, πιστοὺς Κυρίῳ ἁρμόζουσα. Χαῖρε, καλὴ κουροτρόφε παρθένων, χαῖρε, ψυχῶν νυμφοστόλε ἁγίων
                                                 Χαῖρε, Νύμφη ἀνύμφευτε

Μετάφραση / Translation

Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Χιωτών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη και θλίψη του, για τον άδικο χαμό του συμπατριώτη Ποιμενάρχη μας, μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκοπίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για μητροπολιτης προκοπιοςΩς γνωστόν, ο μακαριστός κατάγονταν από το νησί της Χίου όπου γεννήθηκε το 1939, στο χωριό Βουνό ως Μιχαήλ Κωνσταντίνου Τσακουμάκας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου, ο εκλιπών όχι μόνον στήριξε την ίδρυσή του, αλλά κατείχε και το τιμητικό αξίωμα του επιτίμου προέδρου.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.

Θα σε θυμόμαστε πάντοτε με αγάπη…


Ως κεραυνός εν αιθρία η είδηση της απώλειας του Μητροπολίτη μας »πάγωσε» τα απανταχού μέλη του Συλλόγου μας απ’ άκρη σ’ άκρη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Ενός Συλλόγου που ο Μακαριστός Προκόπιος ενέπνευσε με την παρουσία και το όραμά του, καθώς ο ίδιος υπήρξε ακρογωνιαίος λίθος για τη δημιουργία και την υλοποίηση μιας τέτοιας συλλογικότητας και φυσικά κατείχε δια βίου το τιμητικό αξίωμα του Επιτίμου Προέδρου αυτής. Η οποία γεννήθηκε με σκοπό να τιμήσει την κοινή μας πατρίδα, τη Χίο, καθώς και να διατηρήσει άσβεστες στο χρόνο και να διδάξει στις επόμενες γενιές τις παραδόσεις και τις καθάριες ηθικές αξίες με τις οποίες νουθετηθήκαμε από τους νησιώτες προγόνους μας.
Αθάνατη η μνήμη σου, Σεβαστέ μας Ποιμενάρχα. Θα σε θυμόμαστε πάντοτε με αγάπη. Την ίδια αστείρευτη, γνήσια και ανιδιοτελή αγάπη, που εσύ μοίραζες απλόχερα στο ποίμνιό σου, όπως ο στοργικός πατέρας στα παιδιά του. Μια θάλασσα αγάπης ήσουν για τις ζωές μας, για τις ζωές όλων των πιστών, όλων των ανθρώπων, χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις.
Οι δυο σου πατρίδες, οι δυο μας πατρίδες, η Χίος και η Καβάλα θα τιμούν τη μνήμη σου αιώνια.
Καλό Παράδεισο, Πατέρα μας»

Δημοφιλείς αναρτήσεις