Συνολικές προβολές σελίδας

test

Μετάφραση / Translation

Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Δωρεά Energean Oil & Gas στη Μνήμη του Αειμνήστου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκοπίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Μητροπολίτης Φιλίππων

Δωρεά Energean Oil & Gas στη Μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου  

κ.  Προκοπίου


Η Εταιρία ενισχύει οικονομικά τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων και Χρονίως Πασχόντων «Ο Άγιος Σίλας»
Η Energean Oil & Gas και οι εργαζόμενοί της εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου  κ. Προκοπίου, ενός Ποιμενάρχου ο οποίος καθοδήγησε υποδειγματικά την Τοπική Κοινωνία επί σχεδόν μισό αιώνα, δημιουργώντας και αναπτύσσοντας παράλληλα δομές που στάθηκαν αρωγοί στον Κοινωνικό ιστό της ευρύτερης Περιοχής του Νομού Καβάλας.
Ως φόρο τιμής στη Μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτου, η Energean Oil & Gas αποφάσισε να προχωρήσει σε Δωρεά προς τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων και Χρονίως Πασχόντων «Ο Άγιος Σίλας», η οποία αποτελεί μια από τις δομές της Ιεράς Μητροπόλεως που προσφέρουν καθημερινά ένα σημαντικό για την Τοπική Κοινωνία έργο μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.
Εκ μέρους της Energean, ο κ. Δημήτρης Γόντικας, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της θυγατρικής Kavala Oil, δήλωσε τα εξής:
«Το κενό που αφήνουν άνθρωποι με πολυσχιδή προσωπικότητα και δράση,  όπως ο Μακαριστός Μητροπολίτης  κ. Προκόπιος, δεν είναι δυνατό να αναπληρωθεί. Στην Energean, όπως συμβαίνει και
συνολικά στην Τοπική Κοινωνία, νιώθουμε ότι χάσαμε ένα ιδιαίτερα οικείο πρόσωπο. Πόσο μάλλον που η πορεία Του, ως Ποιμενάρχου στην Καβάλα από το 1974, συνέπεσε χρονικά με την πορεία της Πετρελαϊκής δραστηριότητος, καθώς την ίδια χρονιά ανακαλύφθηκε το κοίτασμα του Πρίνου.
Το έργο που αφήνει πίσω του ο Μακαριστός Μητροπολίτης κ. Προκόπιος αποτελεί λαμπρό οδηγό για κάθε άνθρωπο που υπηρετεί την κοινωνία από θέση ευθύνης. Και η Energean Oil & Gas θεωρεί αυτονόητο να τιμήσει την Μνήμη του, συνδράμοντας στο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, αλλά και δεσμευόμενη ότι, στο βαθμό των δυνατοτήτων της, θα εξακολουθήσει να το υποστηρίζει, με όραμα πάντα την αειφόρο ανάπτυξη της κοινωνίας της Καβάλας».