-> kampanokrousia: της Μαρίας Ζουμή : Θεού σοφία και ανθρώπου λογική

Μετάφραση / Translation

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018

της Μαρίας Ζουμή : Θεού σοφία και ανθρώπου λογική


Η λογική στον άνθρωπο είναι δώρο από το Θεό. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να συναγωνιστεί τη σοφία του Θεού. Ο Θεός είναι Πάνσοφος έχει δηλαδή όλη τη σοφία. O Θεός χαρίζει σοφία σε ανθρώπους ταπεινούς που τη ζητούν με ευλάβεια και εμπιστοσύνη κι έτσι γίνονται φίλοι Του. Υπάρχουν και φιλοσοφικές σχολές βέβαια, αλλά από τις ίδιες φιλοσοφικές σχολές βγαίνουν και φίλοι και εχθροί του Θεού. Η λέξη φιλόσοφος παράγεται από 2 λέξεις φίλος + σοφός. Αυτός που θέλει να λέγεται φιλόσοφος και δεν είναι φίλος του Θεού είναι
κάθε άλλο παρά φιλόσοφος και πρέπει να βρει άλλο χαρακτηρισμό. π.χ. άσοφος γιατί και 
οι αρχαίοι φιλόσοφοι δεν στρέφονταν ενάντια σε κανένα Θεό της Μυθολογία 
Μάλιστα δε ο Σωκράτης, όπως ο ίδιος, έλεγε μιλούσε με κάποια μυστική φωνή που τον καθοδηγούσε κι έφτασε στο συμπέρασμα πως ένας είναι ο Θεός και αυτόν δίδασκε. Ο αληθινός Θεός δηλαδή έστειλε το μήνυμα και στο Σωκράτη που ήταν Έλληνας, αλλά αυτοί οι ίδιοι Έλληνες τον θανάτωσαν όπως και οι Εβραίοι θανάτωσαν το Χριστό. Η ονομασία Χριστιανισμός προέρχεται από το όνομα Χριστός που είναι Ελληνικό. Η Καινή Διαθήκη και μέρος της Παλαιάς Διαθήκης γράφτηκε απ’ ευθείας στην Ελληνική γλώσσα, αλλά και ό,τι είχε γραφτεί αρχικά στα Εβραϊκά μεταφράστηκε στα Ελληνικά. Οι μελετητές της Αγίας Γραφής άλλων λαών αναλύουν τις Ελληνικές λέξεις για να αποδώσουν το νόημα στη δική τους γλώσσα. Η Αγία Γραφή είναι γνωστή και ως η Βίβλος Ελληνική ονομασία και πάλι. Ο μόνος και αληθινός Θεός όλου του κόσμου έδωσε λοιπόν ιδιαίτερη τιμή στους Έλληνες
Το άρθρο του κ. Χ. Σίγμα με τίτλο Αγία Γραφή και Μυθολογία «Ν.Κ 25/6/09» μάς βεβαιώνει άλλη μια φορά πως η Επιστήμη συμφωνεί απόλυτα με την Αγία Γραφή. Το Σύμπαν έχει αρχή, η Επιστήμη ορίζει και την ηλικία του 13,7 δισεκατομμύρια έτη, γι’ αυτό θα έχει και τέλος. Αυτό είναι και το σχέδιο του Θεού.
Εδώ θέλω ν’ αναφερθώ στο άρθρο με τίτλο το Άγιο Πνεύμα «Ν.Κ 29/6/09»
Ο κ. Μ. Κάπα παραδέχεται ότι το Άγιο Πνεύμα υπάρχει και είναι αόρατο όπως αόρατα είναι και τα κύματα του ραδιοφώνου της τηλεόρασης κ.α, τα οποία λειτουργούν άψογα όταν οι συσκευές είναι σε καλή κατάσταση για να εκπληρώσουν το σκοπό τους. `Οταν οι συσκευές είναι ελατωματικές τα κύματα αν και είναι εκεί δεν μπορούν να εισέλθουν γι’ αυτό χρειάζεται ο τεχνίτης που θα τις διορθώσει για να λειτουργήσουν κανονικά. `Οταν ανοίγουμε τη συσκευή αυτό που μάς ενδιαφέρει είναι η φωνή για η φωτογραφία ή και τα δύο και όχι από που και πως εκπέμπονται. Κάπως έτσι πρέπει να σκεπτόμαστε και για το Άγιο Πνεύμα. Είναι πράγματι δύσκολο να καταλάβουμε το Μυστήριο του Θεού Η περιέργεια είναι ανθρώπινη ιδιότητα και είναι αυτή που συνεργεί στην πρόοδο, στην εξέλιξη, στις ανακαλύψεις και κάποτε στον όλεθρο. Οποιοσδήποτε θνητός διατρέχει κάποτε τον κίνδυνο να επηρεασθεί από κάποιον εσωτερικό ή εξωτερικό εχθρό και να οδηγηθεί σε σφάλματα που δημιουργούν σκάνδαλα, τιμωρίες και παραδειγματισμούς. Αυτοί οι άνθρωποι τότε μοιάζουν με τις ελαττωματικές συσκευές, αλλά τεχνίτες της αποκατάστασης είναι αυτοί οι ίδιοι. Είναι ο εσωτερικός τους εαυτός. Με δική μας καλή θέληση και αυτοσυγκέντρωση, με ειλικρινή μετάνοια και μελέτη ιερών κειμένων και με προσευχή χωρίς προκατάληψη μπορούμε ν’ ανοίξουμε την πόρτα της καρδιάς μας για να δεχθούμε τη χάρη του Αγίου Πνεύματος και τότε θα μπορούμε να νιώθουμε και να βιώνουμε καθημερινά τις ευεργεσίες Του. Και για να ονομάσω μερικές ευεργεσίες, όπως π.χ. ηρεμία, γαλήνη, δύναμη, εμπιστοσύνη, ασφάλεια, παρηγοριά κτλ. και πως δεν είμαστε μόνοι μας στις μπόρες και στις τρικυμίες της ζωής.
Ο Θεός κ. Γ. Σίγμα δεν έχει αρχή ούτε τέλος και ως Παντοδύναμος μπορεί να ανακαινίσει το Σύμπαν και να διατηρήσει φως όπου θέλει. «Στην αρχή ήταν σκοτάδι και είπε ο Θεός να γίνει φως και έγινε φως.».
Ο Θεός είναι το Φως.Ο Θεάνθρωπος Κύριος ημών Ιησούς Χριστός είπε: «Εγώ είμαι το Φως του κόσμου, όποιος με ακολουθεί δε θα βρεθεί στο σκοτάδι». Ο Χριστός δε σπούδασε καμία επιστήμη αλλά γνώριζε όλες τις επιστήμες και προείπε πολλά περισσότερα από αυτά που λέει σήμερα η αναπτυγμένη επιστήμη περί της συντέλειας του κόσμου. Η Αγία γραφή αναφέρεται στα της Γης και των κατοίκων αυτής .Όλοι οι Ευαγγελιστές μάς βεβαιώνουν για την τελική κρίση της ανθρωπότητας και για τα γεγονότα που θα συμβούν πριν το τέλος του φθαρτού τούτου κόσμου, όπως πληροφορήθηκαν από τον ίδιο το Χριστό.
Ο Ματθαίος στο Κεφάλαιο 24, ο Μάρκος στο Κεφ. 13, ο Λουκάς στο Κεφ. 21 και ο Ιωάννης μαρτυρεί  περί αυτού σε διάφορα σημεία της Αποκάλυψης. Όσο για τις 6 μέρες της Δημιουργίας που βασανίζουν τους κήρυκες της αθεΐας και τους ενοχλούν πάρα πολύ άλλοτε ως λίγες και άλλοτε ως πολλές, μία είναι η αλήθεια, ότι δεν είναι 24ωρα, αφού σύμφωνα με την Αγία Γραφή ο ήλιος δημιουργήθηκε την Τετάρτη ημέρα, κάτι σαν κι αυτό που μάς πληροφορεί ο κ. Γ. Σίγμα, ότι δηλαδή το ηλιακό μας σύστημα σύμφωνα με την επιστήμη δημιουργήθηκε μετά την πάροδο 7 δισεκατομμυρίων χρόνων από το πρώτο γεγονός που είναι περίπου το μέσον των 13,7 δισεκατομμυρίων και επομένως συμπίπτει με την Τετάρτη ημέρα της Δημιουργίας. 
Εκεί στην Τετάρτη ημέρα της Δημιουργίας η Αγία Γραφή μιλά για το διαχωρισμό της μέρας και της νύχτας δηλαδή το ημερονύχτιο που είναι το 24ωρο. Μιλά για εποχές και για χρόνια που εξαρτώνται κυρίως από τον ήλιο ανάλογα με τη θέση που παίρνει η Γη απένατί του. Οι φίλοι του Θεού δεν έχουν πρόβλημα να το αναγνωρίσουν . Πρόβλημα έχουν αυτοί που αγωνίζονται να πάρουν πρώτη θέση και να ανταγωνιστούν το Χριστό. Χλευάζουν το Χριστιανισμό όπως χλεύαζαν το Νώε πριν γίνει ο κατακλυσμός. Οι Προφητείες για τον πρώτο ερχομό του Χριστού εκπληρώθηκαν με ακρίβεια. Και για τη Δευτέρα Παρουσία θα εκπληρωθούν σε χρόνο που μόνο ο Θεός γνωρίζει. Ο Χριστός μάς άφησε παραγγελία να είμαστε έτοιμοι για να βρεθούμε στο Φως του Θεού.
Αυτοί που δε θέλουν ν’ αναγνωρίσουν την αλήθεια θα βρεθούν εκεί σ’ αυτό το παγερό σκοτάδι για το οποίο μάς πληροφορεί ο κ. Γ. Σίγμα. 
Η Ψυχή είναι δώρο του Θεού στον άνθρωπο και μόνο. Σε κανένα άλλο δημιούργημα δεν έδωσε ο Θεός ψυχή ούτε ικανότητες πνευματικής ανάπτυξης. Η ψυχή είναι άυλη αόρατη και αθάνατη. Όταν ο άνθρωπος πεθαίνει λέμε ξεψύχησε, δηλαδή η Ψυχή βγήκε έξω από το σώμα το οποίο έμεινε χωρίς ζωή. Εδώ λοιπόν πρόκειται περί ελεύθερης εκλογής του καθενός. αν θα θέλει δηλαδή ο ίδιος να διαλέξει το Φως ή το Σκοτάδι.

Γράφει η κ. Μαρία Ζουμή
Αναγνώστρια μας

Facebook σχόλιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις