-> kampanokrousia: της κ. Μαρίας Ζουμής: Ιωάννης, ο Χρυσόστομος και οι αντίλογοι

Μετάφραση / Translation

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

της κ. Μαρίας Ζουμής: Ιωάννης, ο Χρυσόστομος και οι αντίλογοι

Σχετική εικόναΟι αντίλογοι όλων των εποχών αγωνίζονται να βρουν κάπου να σταθούν για να ελαφρύνουν την αγωνία που τους τυραννά, γιατί δεν αντέχουν να βλέπουν το Φως και την αλήθεια του Θεού. Σκαλίζουν λοιπόν και βρίσκουν αντιχριστιανικές θεωρίες, που δεν έλειψαν ποτέ από κάθε εποχή και νομίζουν πως κηρύττουν
κάτι καινούργιο. Άλλοτε διαστρεβλώνουν τη διδασκαλία της Βίβλου, Παλαιάς και Καινής Διαθήκης και άλλοτε βρίσκουν ψεγάδια και κατηγορίες ενάντια σε κληρικούς ακόμα και σε Αγίους που τιμά και σέβεται ο χριστιανικός κόσμος. Η δράση τους αρχίζει λίγο πριν τα εμπορικά Χριστούγεννα, κάπου τον Οκτώβριο

όταν αρχίζουν να στολίζονται τα μαγαζιά και να διαφημίζουν τα εμπορεύματα που θέλουν να πουλήσουν για καλά Χριστούγεννα. Κι αφού είναι Πνευματικά άδειοι και εκτός από φαγοπότι όπως ομολογούν, τίποτα δεν τους πρόσφεραν τα εμπορικά Χριστούγεννα εκτός από εσωτερικό πόλεμο και αγωνία, συνεχίζουν την πάλη μέχρι και 1-2 εβδομάδες μετά το Πάσχα. Γιατί τάχα να χαίρονται οι χριστιανοί; Κάτι πρέπει να σκαρώσουμε, να φέρουμε σύγχυση, ν’ ακουστούμε κι εμείς αυτόν τον καιρό. Έτσι βρήκαν τον Ιωάννη το Χρυσόστομο το μεγάλο πατέρα της εκκλησίας και μαζί μ’ αυτόν μπερδεύουν τον Αδάμ, την Εύα,τους Αγγέλους, τον Αβραάμ, το Λωτ κι όποιους άλλους επιλέξουν για να νοστιμίσει η σαλάτα τους.
Το έργο του Ιωάννου Χρυσοστόμου είναι ανεπανάληπτο και η Θεια Λειτουργία που τελείται στους ιερούς Ναούς μας είναι έργο δικό του. Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος είναι μεγάλος αθλητής του Χριστιανισμού. Με αυτοθυσία και αυταπάρνηση εργάστηκε για την αγάπη του προς το Θεό και τον άνθρωπο.
Τα κηρύγματα του ονομάστηκαν μελιστάλακτα κι ο ίδιος τιμήθηκε με το επώνυμο Χρυσόστομος. Τα συγγράμματα του φέρονται να περιέχουν τους μελιρρύτους ποταμούς της σοφίας. Θεωρείται και τιμάται ως ο Άγιος της μαθητιώσας νεολαίας. Αγωνίστηκε τον καλόν αγώνα και για τούτο εξορίστηκε πέντε φορές από τους εχθρούς του, αλλά δικαιώθηκε όπως του άξιζε γιατί κατείχε την άφθαστη σοφία και καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος.
Έτσι ανταμείφτηκε και τιμάται για τους κόπους και τις θυσίες του. Οι αντίλογοι τυραννιούνται από τον άδειο εαυτό τους και με δική τους θέληση. Η τιμή και η δόξα ανήκει στους καλώς αθλήσαντες και στεφανοθέντες, όπως ψάλει η εκκλησία μας. Γιατί κ.κ. συνάνθρωποι υποφέρετε; Υπάρχει θεραπεία, υπάρχει καιρός ο δρόμος είναι ανοιχτός για όλους.
Να χαρείτε κι εσείς και να γιορτάσετε το μεγαλείο της Θείας ενανθρωπήσεως. Η αγάπη του Θεού είναι άπειρη, δεν εξαντλείται. Ο Θεός δέχεται τον τελευταίο όπως και τον πρώτο.
Η γέννηση του Σωτήρα Χριστού φέρνει το μήνυμα σε όλους. Από την αγάπη μου, για όλους εσάς, ήρθα κι έγινα άνθρωπος για να με γνωρίσετε και να σας ελευθερώσω από τη ματαιότητα της φθαρτής και πρόσκαιρης ύλης για να σας οδηγήσω στην αιώνια Βασιλεία στα δεξιά του Πατέρα Θεού. Ο καθένας είναι ελεύθερος να διαλέξει το δικό του δρόμο και κανείς δεν έχει δικαίωμα να τον εμποδίσει. Ας γίνει να έλθει η ευλογία του Θεού και ειρήνη
σε ολόκληρο τον κόσμο, που τώρα τη χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Γράφει η κ. Μαρία Ζουμή

Facebook σχόλιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις