-> kampanokrousia: της Μαρίας Ζουμή, Οι ακόλουθοι του Χριστού δεν χάνουν την υπομονή

Μετάφραση / Translation

Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018

της Μαρίας Ζουμή, Οι ακόλουθοι του Χριστού δεν χάνουν την υπομονή

Σχετική εικόναΗ υπομονή αγαπητοί συνάνθρωποι δίνει δύναμη και αντοχή. Είναι άθλημα, που φέρνει τη νίκη.
Ο Χριστός, ο νικητής του θανάτου πάνω από το Σταυρό με ανείπωτη υπομονή και δύναμη έδινε συγχώρηση στους σταυρωτές Του, όπως μάς βεβαιώνει ο ιερός ευαγγελιστής Λουκάς στο κεφάλαιο 23 στίχος 34 «Πατέρα συγχώρησε αυτούς γιατί δεν ξέρουν τι πράττουν.» Δεν ήξεραν βέβαια ποιόν σταύρωναν όπως και οι διώκτες Του μέχρι σήμερα δεν ξέρουν ποιόν διώκουν.
Οι ακόλουθοι του Χριστού δεν χάνουν την υπομονή και μέσω της υπομονής αντλούν δύναμη και αντοχή από τον νικητή, κάτι που δεν μπορούν να καταλάβουν οι κήρυκες της αθεΐας και προσπαθούν σώνει και καλά να εξισώσουν την Αγία Γραφή με την Ελληνική μυθολογία. Όχι πως και η μυθολογία είναι αξιοκαταφρόνητη.
Κάθε άλλο, γιατί έχει κι αυτή καλά διδάγματα, όπως είναι τα παραδείγματα ανδρείας και υπομονής διαφόρων μυθικών ηρώων, όπως π.χ. η ανδρεία και η υπομονή του Οδυσσέα με τις περιπέτειες και τους συντρόφους του, που έγινε αιτία και αφορμή για το παγκοσμίως γνωστό ομηρικό έπος Οδύσσεια καθώς και η υπομονή της Πηνελόπης να περιμένει την επιστροφή του Οδυσσέα.
Η Αγία Γραφή περιλαμβάνει και ιστορικά γεγονότα, δηλαδή την ιστορία των Εβραίων που αποτελεί μέρος της Παλαιάς Διαθήκης. Ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας κάθε λαού αναφέρεται σε διάφορους πολέμους με νικητές και νικημένους και η ιστορία των Εβραίων δεν αποτελεί εξαίρεση. Σ’ όλες τις περιπτώσεις τα υπέρ και τα κατά αποδίδονται στον αρχηγό, ενώ οι μαχητές είναι οι αφανείς ήρωες.
Οι κήρυκες της αθεΐας προτιμούν να ασχολούνται με την Παλαιά Διαθήκη και να γίνονται κριτές στο πως και γιατί προσπαθώντας έτσι να αποκτήσουν οπαδούς.
Έχουν βέβαια αποκτήσει οπαδούς, θύματα δηλαδή της αποστασίας της οποίας ηγούνται και προωθούν τα θύματά τους στο γκρεμό της απελπισίας, γιατί αυτοί που χάνουν το Θεό χάνουν και την ελπίδα.
Τα γεγονότα της Παλαιάς Διαθήκης δεν επηρεάζουν το Χριστιανισμό. Ο Χριστός ήρθε να διορθώσει και συμπληρώσει το Μωσαϊκό Νόμο. Ο Θεός μέσω των προφητών της Παλαιάς Διαθήκης προετοίμασε τους ανθρώπους για να δεχθούν το σωτήριο έργο του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, δίνοντας μια γεύση 
και στους Έλληνες μέσω των αρχαίων φιλοσόφων π.χ. Σωκράτη και άλλων που μίλησαν για έναν Θεό.

Ο υλισμός, ο εγωισμός και η αλαζονεία δεν άφησαν τους τότε αρχηγούς των Εβραίων ν’ αναγνωρίσουν τον αναμενόμενο Μεσσία και τον σταύρωσαν δεν μπόρεσαν δε ν’ αναγνωρίσουν ούτε την Ανάστασή Του. Ο λαός όμως Τον αγάπησε , Τον πίστεψε και Τον δέχτηκε ως Σωτήρα και Λυτρωτή, γιατί μαγεύτηκε από τη διδασκαλία και το έργο Του, που στεφανώθηκε με τη λαμπροφόρο και δοξασμένη Ανάστασή Του. Με πίστη, ζήλο και αυταπάρνηση αγωνίστηκαν και αγωνίζονται οι ακόλουθοι του Χριστού με πυρήνα την Εκκλησία και τα Μυστήρια που δένουν τους πιστούς μαζί Του. Όπως έγραψα και άλλοτε οι χρονολογικές εποχές, όπως τις θέτει η επιστήμη αναλογούν στις έξι μέρες της δημιουργίας του Θεού. Οι μέρες της Γένεσης είναι μεγάλα χρονικά διαστήματα και όχι 24ωρα. Κάποιοι αποστάτες/διώκτες του Χριστιανισμού για να μπερδέψουν τον κόσμο χρησιμοποιούν το Πίστευε και μη ερεύνα.
 Δεν ξέρω πως βγήκε αυτό, αλλά δεν υπάρχει στις Γραφές «πίστευε και μη ερεύνα» εναντίας υπάρχει το Μελετάτε τας Γραφάς.
 Επίσης, προσπαθούν να επηρεάσουν και αποτραβήξουν τις γυναίκες από την Εκκλησία γιατί φέρνουν και τα παιδιά. Χωρίς δισταγμό λοιπόν κατηγορούν την Εκκλησία πως τάχα θεωρεί τις γυναίκες καταραμένες. Δε ξέρω που το βρήκαν κι αυτό.
Απ’ εναντίας οι γυναίκες είναι ευλογημένες από το Θεό. Γυναίκα η Παναγία μας, γέννησε και έθρεψε το Θεάνθρωπο το Σωτήρα Χριστό και γυναίκα η Μαρία Μαγδαληνή έλαβε τη χάρη να δεί πρώτη τον Αναστημένο Χριστό και να μεταφέρει το λαμπρό και χαρμόσυνο γεγονός στους αποστόλους Του. Οι κήρυκες της αθεΐας προτιμούν να βαδίζουν με τα μάτια κλειστά γιατί τους ενοχλεί το Φως της αλήθειας του Χριστού. Δεν αντέχουν ν’ αντικρύσουν τον Ήλιο της δικαιοσύνης και της αγάπης Του.
Στην εποχή μας ο Χριστιανισμός διώκεται παγκοσμίως και ελεύθερα αλλά και ύπουλα με κέντρο την παγκοσμιοποίηση που είναι ο προάγγελος της Δευτέρας παρουσίας. Διδάσκουν παράλογες διδασκαλίες στα σχολεία και δημιουργούν ψυχολογικά προβλήματα στα παιδιά μας. Τους λένε πως δεν πειράζει αν γεννήθηκαν αγόρια ή κορίτσια και πως μόνο εκείνα μπορούν να αποφασίσουν τι θέλουν να είναι κι άλλα τρελά κι ανόητα.. Αυτοί είναι οι Αντίχριστοι του 21ου αιώνα. Αντίχριστοι υπήρξαν πολλοί και στο παρελθόν. Αυτοί γέννησαν τέτοιες κι άλλες παράλογες θεωρίες , αλλά τώρα συνυπάρχουν τα σημεία που προφήτεψε ο ίδιος ο Χριστός. Τώρα λοιπόν χρειαζόμαστε να έχουμε πολλή υπομονή, μετάνοια και προσευχή για να μας δίνει δύναμη ο Χριστός στις δυσκολίες όποιες κι αν είναι. Αν ο Θεός είναι μαζί μας κανείς δεν μπορεί να είναι εναντίον μας.

Γράφει η κ.Μαρία Ζουμή,